Saturday, February 07, 2009

146. TagDrFilantera

waaahhh!! kena tag dek dafilantera!!
heheh, dia sajer la tu, nak balas dendam tuu,
tapi akan pocket wat kan jugak!!

Tag dari Filantera: Kepochi Pasal Kerja

1. Apa jenis pekerjaan anda?
memastikan barang yg masuk ke dalam production berada
dalam keadaan yang sihat walafiat belaka.
jangan ada cacat cela, kalau ada sekeping dua yg tak
berjeneh tu pocket akan amik gambo dan antar gi supplier
yg buat barang itu, dan suruh depa betulkan.
antar barang baaaaiiiiik saja.

2. Tugas anda hari ini?
1) Setiap kali supplier antar barang yang tak cukup sifat,
pocket akan isu corrective action report kat depa,
depa kena reply(Selalunya tak)
kalau tak reply.. kena kacau depa...
kacau kacau kacau
2) kalau ada production feedback kata 'barang ni buruk!!'
pocket akan lawan 'tang mana buruk!!?'
production yg jahat 'panjang sangat!!'
pocket yang hensem 'drawing kata 27.2+/- 0.15mm mari kita tgk siapa yg kena!!?'
selalunya pocket yang kena...huhummm(_ _;
3) pocket juga kena gi kilang orang dan mencari salah mereka...
'camana korang buat kulit karipap ni?'
'kami guna kayu ni dan gelek jer lah'
'korang kontrol tak ketebalan kulit karipap ni?'
'err tak la plak, kami rasa tak perlu'
'mana buleh tak perlu!! karipap yg kulit jer tebal inti cikit mana sedap!!'
'aaaa... okeh okeh, kami akan tambah thickness checker sebelum assembly'
but ofcourse its not always that easy. (Contoh jer karipap tuuu)

3. Fesyen yang dipakai ketika bekerja pada hari ini?
Pocket kena pakai uniform ...
boring boring... utk pompuan kena tuck in tudong,
utk lelaki kena pakai suar sendiri(memang la , takkan orang lain pakaikan kot)
kena pakai suar bli sndiri.
so ari ni fesyen ku adalah... uniform!!
4. Jenis kasut yang digayakan ke tempat kerja?
kasut standard satu kilang pakai.
tapi ada lubang .. kononnya ruang legar lalat la.
(Eh tak!! ruang udara tuuu)
so the only colour a girl can show is her socks. Boring kan
(Come to think of it, tag ni hanya utk wanita kot... lelaki mana la nak nayang kasut sangat. dan kasut lelaki tak menarik mana heheh)




5. Haruman yang dipakai hari ini?
Pocket ada bedak kat kilang,
pasal orang gmot gmot cam pocket ni cepat berbau,
takut plak nanti susah nak mengayat bebudak seberang
yg ramai sangat tomei tomei kat kilang ni.
so pocket pakai ini!

7. Adakah anda berjaya menyelesaikan tugasan anda pada hari ini?
yes!! ari ni pocket telah berjaya kacau depa sampai 11 report ter'reply'!!
memang besh.:)
isu baru punya lagi pat.
huhuuuu!!


TIngin nak tau amy keja camana...
hanachan pakai kasut aper yek?
ayaq masak tak keja so tak leh jawab lg.
adry sabri...ko keja apa yek?
kak saloma!!!tingin nak tgk what do u wear to work.
fiona keja cikgu kan..
DrYan? anda bagaimana??
Mira dah kena tak lagi tag ni?
tidak dilupakan utk bendul yang mesti pakai kasut
lebih kurang pocket jugak tu.

sila jawab yaaa!!!

10 comments:

~ mizzAmy ~ said...

~ syok apa kalau dapat pakai pakaian seragam. duit tak abis nak beli baju2 nak ke ofis @ kilang. kasut pun sama. banyak juga leh jimat di situ.

kenapa la amy kena tag nih???? huhuhu. :P ~

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

hohoho.nampak nama saya lagi..kita buat lepas saya balik from SYD ok? :D

Pocket said...

Amy,
Kenapa amy kena tag?
pasal pocket nak tgk kasut amy...
hahahahah..
(Tak der kena mengena langsung kan)

been saying that everyday infront of the mirror cause i dont think i look good in blue. huhuuuu

Saloma,
heheh, lagi lagi cubaan nak tgk uniform kak saloma :)
heheh tangkap satu keping gambar utk pocket dari sydney ya:)

cHeRyNa PiReS said...

yeashhh...nasib baik tak kena tag...terase plak kehepian...

Keje RMS ke, Pocket?

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

ahahahhaha..watashi tertag kah??
atau pocket tersalh tag?

en_me said...

ghiteewww erk..
hi abang pocket tewwww, salamms dr me dikejauhannnns

Pocket said...

Sha,
actually memang nak tagkan sha skali, tp mcm tingat yg sha nyer tpt keja tak leh nak tangkap gambo ker apo ntah dulu tu,
so tak jadi tag,
tp skali tingat plak yg sha dah pindah keja, so buleh la tag kan...
hek elleeee....

so sesapa yg kena tag n kenal sha nih... sila tag dia yer :)

RMS tu apo sha?
bukan lah kot..
:D
HanaChan,
Yes yes, memang sengaja nyer tag hanachan,
sila lah jawab yer :)

MrMe,
salam jgak dari kejauhan, first time sampai sini ker?
sila la ketingkat bawah... banyak lagi nukilan kat bawah nuu .. haha:)

gi saner jgak lah pas ni:)

bendul said...

hoh..!!

pocket kutuk production jahat yer...

takper takper..
tunggu lah aku siapkan tag nih..

akan ku kutuk qc habis habisan..!!!

agi idup agi ngelaban..!!! yeargggghhhhh...!!!

*SiRibenMerah said...

hehehe.. hehehehe..

phewwwwwww~ seb baik I terlepas =P~

Tny said...

Owh.. ni mesti reja in-coming QC/QA sebab ada C.A.form tu :D

Kilang punya SOP sama jaa..


Hikhikhik.. uniform depa.. patutlah dia suka, klo boleh pkai baju sesuka hati ;))

X perlu pakai safety shoes ke?