Monday, January 26, 2009

144. Limau..Mau!!Mau!!

Karangan ni dah pun tertulis setahun lepas ...
bulan jun. tp pasal tak appropriate utk pocket
post kan bulan jun,
so pocket simpan karangan ni dlm comp pocket.
dan duk menanti raya cina utk nak post.
skali raya cina tak der access internet plak...
terpaksa la gi CC khas utk nak post .
so sila lah baca karangan pocket sempena
raya cina.. heheheheh

Citer Rimau mau limau Mao Li
Rimau mau Limau, Rimau mintak limau sama Mao Li
'Mao Li Mao Li... rimau mau limau.. bagi rimau sikit limau'
Mao Li tak mau bagi limau sama rimau.
'Ini limau Mao Li, kalau Mao Li bagi limau sama rimau, Mao Li tak ada Limau lagi'
rimau mau limau jugak. Mao Li pun mau limau.
Rimau try mintak limau lagi
'Tapi Mao Li ada lima limau, bagi rimau satu limau, lebih limau Mao Li makan la'
tapi Mao Li tamak, dia mau makan suma lima lima limau.Mao Li tanya Rimau,
'rimau rimau ... selain limau ... mau kuih pau ka rimau?'
'rimau tak mau kuih pau... rimau mau limau jugak.lain rimau tak mau'
kata rimau mau
'Ambik ini Pau la rimau, rimau mana buleh makan limau. pau sudah la rimau...'
kata Mao Li mendesak...
Rimau kata 'Mao Li Ingat rimau tak tau? itu kuih pau sudah lemau'
Mao Li sudah pening berpinau pinau, camana mau kasi rimau tak mau limau.
kuih pau pun rimau tak mau. bagi tungau ka... kasi gatai semua
mau kasi pukau ... Mao Li tak tau pukau.so ... dgn kuatnya Mao Li kata...
'kang kau ku kuntau ... baru mau tau!!' kata Mao Li sengau.
'lahabau kau Mao Li kedekut Limau.' kata rimau sedikit keriau.
so give up la rimau mau mintak limau.
Mao Li pun makan la limau.
rimau plak gi ke kurau makan char koey teow.


heheheh, selamat bercut pocketeers sekalian.
peace!!

18 comments:

~ mizzAmy ~ said...

~ hahahaha.... berbelit-belit lidah amy la. hahahaha... lawak okeyh!!! ~

Pocket said...

Amy,
bebelit lidah kira ok.
bebelit lagi kepalo pocket nak memikirkan apo lagi yg rhyme ngan 'au' heheheh

Princess Liyana said...

pendek kata.smua pasal limau..ekeke..bro jgn mkn byk2..sakit prt nanti..huhu

Princess Liyana said...

pendek kata.smua pasal limau..ekeke..bro jgn mkn byk2..sakit prt nanti..huhu

Zyan said...

ohoi..
yang berlakon cite Beautiful Life bukan ke Tokiwa Takako??

tida komen untuk N3 kali ini kerana tidak tahu mengomen hahaha

cHeRyNa PiReS said...

rase macam nak gigit limau jek bace posting nieh:D

Pocket said...

Yana,
ada dua post,
ku padam kan satu yer.
err, maoli cuma makan lima biji limau jer :)

yan,
ohh.. ohh..
ada orang actually carik jawaban utk persoalan lepas.
thanks yan.
yes, rasenyer memang tokiwatakako.
pasal dah lama sangat meninggalkan jpung, dah tak ingat sangat dah.

Sha,
gigit sha!!
gigit lagi!! heheheh

pocket yang memikirkan citerni pun mase tu duk gigit limau jgak..
heheheh

filanastasia said...

pocket : alahai.. pening lor.. hahahah.. dapat manyak sgt limau dr supplier.. makan sampai rasa nak kuar balik.. keh keh keh..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

tulah berbelit-belit lidah nak sebut. musim sekarang ni memang semua tengah mengila limauuuu aje

azie said...

mau mau mau~~~

angpow mana bro?

bendul said...

tamau tamau..!!
bendul tamau amik tau..!!
pasal rimau dah tapau semua limau..
nak tuko pun ngan kuih pau,
kalo angpau bendul mau..!!

gong xi fa cai..!!

purplechoc said...

isk sekali bace tak dpt tangkap saye.huhuh

Kekanak Tokyo said...

brain twister!!

nice one pocket.

Something to get your brain working!

Tny said...

Hahahha.. rimau, limau, mao li limau!!
:))

cendawanintim said...

limao cino kat umah banyak lagik kat umah...akak tak ghairah maner...

tang char kuey teow tu akak berkenan.

mummysyafie said...

gigih ko simpan yer pocket..

balik ni haruss aku cari limau

Pocket said...

Waaaahhhh!! lamanya tak online, tmnet kat umah macam biasa, lambat nak pasang.

Filanastasia,
heheheh, pocket pon pocket pon!!
bawak balik umah sekotak, nak wat apo pun tak tau dah...
buat serawa limau blh ker?

CrazyB88,
hooh, tu la yg tercipta karangan limau ni dulu, tp pasal tak kena time, dipostkan dibulan rayer ciner nih :)heheh

Azie,
angpow?
pocket dah taruk dlm akaun nuffnang anda.
Click pocket yg berharga 0.02 sen...
muahahahah

Bendul,
hahahahah!!
gong xi fa chai jgak kat bendul,
pandai ko reply balik guna pantun jgak yer.

PurpleC,
Pening yek?
tp jalan citernyer paham kan?
akhir sekali soalan:
1) siapakah mao li?
heheheheheh

Zet,
Brain twister yek?
memeningkan kpalo la maksudnyer tuuuu:)heheh

Tny,
Mau rimau!! mau limau!!

CendawanIntim,
char kuey teow kat penang ni sodap sodap kak... datang la makan.
calling la kiter di semilan semilan semilan,
heheh:)

Mummy S,
Gigih woooo...
punya la tingin nak post, dari tahun lepas lagi!!
hheheheh akhirnya berjaya juga aku!!

Tny said...

Ke pocket mau Mau LI bukannya Limau? ;)