Monday, January 19, 2009

142. Faizal Tahir


Selalunya pocket tak taruk apa apa kata nama khas dalam ni
ngan spelling yg sama, tp kali ni pocket taruk.
kalau duk tak duk orang google nama dia dan sampai sini.
kira nasib lah.
(Most probably tak la kan)

selepas nama JumpakPakcikHusin tu diumumkan sebagai
Juara AJL td, terasaaaa sangat tak patutnya...
yerla.. hero yg pocket suka dah pun dapat
Best Vocal,
Best Performance dan
Best Ballad,
Obviously dia patut dpt yg lagi satu tu kan.
tp tak dapat. Maybe juri pikir pikir balik
'tak leh kasi dia sapu semua.. kita pilih sms kedua terbanyak'
(Tp td ada sms ker? pasal kalau ada..rugi pocket tak abih kan sebulan worth of celc0m money on that)
I mean seriously korang pernah try nyanyi lagu MUH tu kat
Karaoke tak? sama jer tona nyer dari awal sampai abih.
maybe kat oktave yg orang biasa cam pocket ni susah sket
nak pulun jer. ulang benda yg sama dari awal sampai abih plak tu.
sikit lagi 'kalis rinduuuuu, kalis rinduuuu...' tu jgak
hoh!!
Taaaapiii... pocket respect diorang pasal walaupun group
Independence tp still buleh menang tu kira diorang memang
hebat. Clap Clap for them.

OK... maybe isnin 19thJan'09 ni kebanyakan post kat memana
blog pun pastinya benda yg sama. Dan pastinya anda bosan.
tp one thing that i'd like to point out would be...
Faizal Tahir patut menang tadi:)
heheheh
Ada penyokong tak!!?

30 comments:

Princess Liyana said...

Firstt!yea yea..hehehe

em..maybe dia jeles kot bro. faizal tahir dpt hadiah dh byk sgt..ekeke..lbh kurg sama dgn amount jumpapakcikhussain..huhu..;)

papepun..FT memang best!;)

Pocket said...

liyana,
So Liyanapun sokong FT jgak lah yek?
Okeh ... bagus bagus,
Kiranya POcket ada lah penyokong jgak:)

Camana nak masuk fanclub dia yek?
(Cam melebih lebih lak pocket ni kan?)

A t i Q a h said...

Dari semalam-semalam my mind dah cakap Sampai Syurga boleh jadi juara. Tapi tadi performance MUH agak best lantas I dah macam goyah sikit. Hahah.

Tapi ok la. Balance la kot. Sian plak kat orang len kalau Faizal bolot semua. Huhu.

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

saya pernah terdengar faizal tahir nyanyi sekali sekala.tapi sekali saya nampak dia tergedik2 dalam tv,terus banned.anuar zain suara pun sedap apa,tapi apsal tak tergedik?

filanastasia said...

pocket : one word.. lagu sampai syurga memang mantap... sebelum dgr kat radio.. dah ader yg dedicated lagu tuh.. aduhai..

pst.. tak nengok pun AJL so tak leh komen manyak..

azie said...

ramai nak faizal tahir menang, tapi takde rezeki on that part kut.

ok pe meet uncle huthain nyanyi. thedap je kita dengar. vokalith dia punya thuara memang mantap theyh!!!

paham tak?ahaha

Princess Liyana said...

hi hi hi..
yup, suka suara dia. Memang mantapp ;P

Yup!yana rasa ramai je penyokong FT pocket...uhuhu;)

Tp mungkin bukan luck dia..eekeke

bendul said...

sorry pocket..!!

bendul tak tgk JL zaman skang..

tak suker tak suker..

bendul lebih suker lagu2 evergreen,
zaman rock muda2 dulu..

search, may, wings, ekamatra etc..

lagu skang agak lembik..

* pelik kenapa carta sinar pagi sabtu ada lagu siti nurhaliza..
yg lain semer evergreen nyer lagu..
nak carik glamer ker kak ct..?

f.i.e.z.a said...

saya sangat frustrated FT x menang last nite.*sigh*

Annaster said...

Mr.Pocket,
kita x sokong sesaper pun..
even x tgk pun..
hik hik..
bz ngan kek..
but i heard MUH rock..

Zyan said...

Tak tgk pun AJL, cuma tertengok Faizal Tahir masa mkn SIAKAP stim celebrate birthday hubby.

Ape rasanya yang menarik tentang Faizal Tahir sbb keunikannya kot, bleh nampak sgt educated artist atau tak..

we need more artist like him..

Adry said...

Aku minat kat Faizal Tahir ... tapi aku tetap tak salahkan juri kalau M.U.H yang menang bab Lagu Untukmu tu memang best dan lain dari yang lain.... vocal siot gilerrr

Mira said...

ye la kn... konfiden jek faizal tahir menang... sampai tersasul lak ckp meet uncle tahir bila MUH menang... tp mmg pun trend muzik indie sekarang... xpe la ek...

~ mizzAmy ~ said...

~ second entry citer pasal AJL. for me, MUH pun deserved utk menang. Faizal Tahir pun patut menang jugak. tapi mungkin bukan rezeki dia utk jadik juara.

lagu MUH tuh sangat2 best la. vocalist tuh nyanyikan dengan penuh perasaan. sampaikan every word yg disebut oleh vocalist tuh amy paham. sampai amy pun rasa sedih dgn lagu tuh. u should heard once again the song. ;) ~

nURmALa mAZLan said...

saya suka meet uncle hussien..huhu~~~

*SiRibenMerah said...

I sokong Faizal Tahir patut menang.. btw, smlm x dpt tgk AJL sbb ada kematian.. so, berada di umah my uncle di Penang saja.. hukssss...


x puas ati jugak kann.. huhuhu.. =(

I sokong FT dari OIAM lagi.. hahaha..tapi lagu sampai syurga tuh mmg berkesan la.. masuk dalam jiwa tau bila nyanyi lagu tuhhhh.. hukssssss.. FT patut menang!!

garpu karat / encik jimmy said...

ini pendapat aku; faizal tahir tidak boleh menyapu semua anugerah sebab pencipta lagu tersebut adalah salah seorangnya ahmad izham omar, ceo 8tv. cukup untuk 3 anugerah. takut nanti orang kata buyer sebab geng-geng depa jugak (8tv kan dibawah media prima group). so, MUH menjadi pilihan juri. indie band yang menulis lagu mereka sendiri. rezeki masing-masing.

Nem0 o0h Nem0 said...

suka FT,
vokliz dia mmg superb..
mmg agak dia akan menang,tp da x de rezeki kn..
MUH tu mmg best,so dia mmg ptt menang.. =p

Ayaq masak said...

taktau dan tak tengok.

KoudaGaijinsan said...

hmmm...tak tengok gak juara lagu...tgk CSI..

cHeRyNa PiReS said...

sori bro...in dis case i have to not agree with u;)

I dislike FT for sum reason and my heart autmotically receting his art.soriiiii...

filantera said...

err its not about performance but its about the song kan utk kategori juara lagu? the price tu dedicated to the writer/composer. tp sbb MUH yang wat sndiri lagu tu so dia dapat semua laa.

FT dpt Vokal and best performer , on which mmg dedicated to singer, so mmg FT better singer la kan. just MUH better writer...

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

ekeekekek
watashi suka lagu faizal tahir
akak ipar ngan ngandung pun bukan main sonok tepuk tgn ms dia menang

Kekanak Tokyo said...

tak dapat nak tengok, jadi tak tau.

tapi saya sokong industri muzik tempatan..hhuu~

nak karaoke lagu melayu...asyik nihongo jer manjang~

Annaster said...

Mr. Pocket,
Ada award la.. Sila collect yea..
TQ

Pocket said...

Atiqah,
Betul jugak on the part yang FT patut bagi sikit kat orang lain jgak. Bagi FT yg dah ado sejuta ringgit dari OIAM dulu, apo la sangat 100ribu wit menang AJL tu. MUH dpt better la. Bleh diorang wat COncert tour plak pas nih:)

Saloma,
heheh, tergedik gedik tu pocket tak nak komen,
come to think of it, pocket missed one of his
show dat nite.
Tgk dari jauh jer sedangkan pocket ni rabun.
tp kalau nak kira tergedik gedik,
MUH jauh lebih gedik kot?

Filanastasia,
tu bukan nyer 'one word'
that's more to 5 or something.
hheheheh

memang pon!! lagu 'coba' pocket tak suka lirik nyer, tp lagu sampai syurga.. memang besh :) heheh

Azie,
err, macam tak paham sangat,
apathal? Vokalith MUH memang cakap camtu ker?

MUH nyer vokal memang tak leh nak dinafikan.
Lagu tu memang tinggi tp still dia buleh bawak.
Naik abih urat urat kat tengkuk la tapi..heheh

Liyana,
yes, maybe bukan luck dia,
or maybe dia tak perlu wit tu dan diorang kasi kat orang lain. sama cam garpu karat kater.
Dia tak leh amik semua.
Kang bias plak.

Bendul,
Sorry bendul
tapi Pocket terpaksa tidak setuju
ngan bendul dalam hal lagu skarang
ni lembek.
Explaination?
pocket akan buat satu post mengenainyer :)
wahahahahahah

Fieza,
Umph!! pocket pun duk mengharap nama terakhir yg disebut will be FT's tp tidak.
skali clown menang daaaaa...

Anna,
yes, MUH being what they are,
they did rock the place up!
memang diorang deserve the applause
but!!

I still think FT is better :)

Oh... and thanks for the award.

Zyan,
oooo... birthday abangnyer ker?
happy birthday to him.

FT cam lebih educated? care to elaborate more?

Adry,
Umph!! actually memang pocket admit yg
MUH pandai nyanyi lagu tu, calang calang
orang tak lehnyanyi tuh!!...
FT pun maybe tak leh bawak sbaik MUH.

Tp lg untukmu tu hanya utk level org muda.
org tua nampak cam diorang menjerit jer..

Mira,
hehehe, ado yek?
tak perasan plak...
sekarang ni memang muzik indie
tengah glamer.
paham la jgak...

Amy,
Pasal rezeki tu tidak dipersoalkan.
kalau dah rezeki, minah yg nyanyi lagu
'kalis rinduuuuu... kalis rinduuuu'
tu pun mungkin menang.
heheheh,

oh!! oh!!
liriknyer menyentuh perasaan ker?
boleh boleh, pocket akan reevaluate
the song:)

NurmalaM,
OOO... so sokong MUH lah?
umph!! pocket tak kata pocket tak suka MUH tu,
infact ... lagu tu memang ada dalam MP3 player
pocket as one of the song to listen during
flight. heheheh

MsRiben,
looo...
nak wat camner kan..
tp tak per. not worth watching pon.
(Kata pocket yg tak minat tgk sangat, cuma minat lagu jer)

And how do i adress u MrGarpuKarat?
hohoooo... ada jgak pendapat cenggini is one other eye opener. DIa tak leh menang pasal ada bias factor.
Tak leh nak komen tp ... tak aci la camtu!!
heheheh

Nemo,
Heeheh,
MUH Memang besh yek?
tp diorang nyer target pendengar hanyalah golongan muda. camana bleh menang plak?
antara persoalan yg pocket bleh timbulkan lah kan:)

Ayaq,
Eleleleleh, tak tengok konon,
betul ker dik?
skali dia yg duk nangis layan MUH ..
huhu!!

GaijinSan,
Anda adalah berkecuali!!
sebab dimana anda berada...
AJL tak der impact yg besar.
Baik tgk smapSmap ker downtown nyer malam isnin tu.
heheheh


Sha,
yes!! A different opinion,
u dont like FT...
fair enough..
but why sis?
is it because of the stripping thing? heheheh:)

Filantera,
Hey!!
tak pernah tahu cam gitu plak?
patut la diorang sebut nama komposer dan penulis lirik heheh.
btul jgak...

so basically MUH maybe a better artist afterall.
(lesser singer though huhuuuuu!!)

Hanachan,
heheheh, lawak tapi pocket pun ada jgak tepuk tangan masa best vokalist diumumkan:)
adakah pocket terlalu gay?

Zet,
heheh, lagu nihonggo la besh.
pasal kita jer paham:)
hhehehe^^

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

bukan bercakap tergedik ketika persembahan.ini ketika wawancara.cuba dok diam2.boleh?uish.kalau ella buat2 gedik saya boleh terima lagi pocket.kalau faizal tahir nak cuba2,rasa nak baling je tv tu dalam longkang.

mummysyafie said...

pocket..FT mmg perform best. paling best la malam tu..saya bukan peminat FT, tapi part dier perform mmg boleh buat kiter feeling sbb nya dia akan bagi 101% tenaga setiap kali perform.

kalau ikutkan saya minat aizat..tapi time aizat nyanyi, msg tu tak sampai lak

FT mmg patut menang vocal n persembahan..tapi for lagu, cannot be kot. sbb lagu tu mmg pemes tapi sekejap je. kalau lagu MUH dari awal tahun hingga ke hujung tahun..still bertahan.

tu pendapat saya la..

purplechoc said...

saye la sokong :D

Me, Mrs Taj said...

hidup faizal tahir!! suka lagu2 dia..mmg meremang bulu roma dgr dia nyanyi...