Wednesday, December 31, 2008

138. Hello 09,

Babai 08...
yes, pocket tak abih lagi nak mengemas rumah.
yes, call me pemalas tapi memang susah nak mengemas
rumah yang memegang pelbagai kenangan itu.
baru kemas sikit,
jumpa barang nostalgic,
ngelamun setengah jam...
talipon a few people related...
and start kemas balik 2 hours later.
Dah tu bila nak abih?
(On the way nak gi antar tilam pun sempat singgah CC.. dah tu camno?)
Baru jer lepas baca post ayaq tadi,
kinda nice way to put what happened in 2008.
tried to write as she did, but couldnt.
somehow pocket tak leh nak segregatekan kenangan
mengikut bulan.

Apa yang pocket buleh buat adalah...
cuba ingat apa silap yang pocket buat dalam blogging
dan mari improve by 20% in 2009:) yea!!

Pada 10December tahun lepas, pocket started this new
campaign called '40 days equals habit' introduced by Banji,
that's why i'm putting numbers at each post title.
The running number for this campaign.
I wanted to blog every day, if i'm not posting, i'll be bloghopping.
but i've had my days that i cant reach the internet
so...
there were days that i've missed.
Hopefully 2009 will be filled with lots and lots of
post. 132 post in 2008, i'll try to aim for 165 post
in 2009. Huh!! banyak tuh!! extra 33 post meaning
extra 2 post every month. tak la susah sangat kan?
heheheh:)

2008 pocket telah membuat silap dalam komen
kepada tiga pocketeers, silap yg besar sangat.
dia tanya
'dimanakah tempat lahir ku?'
dan pocket jawab 'perlis!'
walhal terang terang dia tulih tajuk blog
dia 'memori of a pure kadazan girl'
(Something like that lah kan.. tak la soalan cenggitu, bukan nya kadazan pun, sajer je buat contoh)
and for that she stopped coming to my blog,
she even ignored my comment in her post.
alahaaaaiiiii....
2009, Pocket akan jadi pembaca dan penulis
tegar. heheheh:)
2009 akan pocket mulakan ngan nota:
7 january is amy's birthday :)

2008, Pocket cuba menulis dalam english,
tak lah pandai sangat, tp cuba jugak. Maybe
tak mampu menyentuh hati Pocketeers
sekalian.
2009, Pocket akan cuba pulun lagi nanti.
baca lagi buku buku novel untuk rujukan,
baca lagi buku buku penulis terkenal,
memoga pocket buleh tulih buku nanti whuuuhuuuuu!!!
(Kebelakangan ni rojaaaakkk!!!)
2008 akan berakhir ngan 58 link,
Some of them active, some of them dont.
2009 diharapnya berakhir ngan 20% lagi which is something about 70 active link.
doakan the pocket!!!heheheh:)

dan banyak lagi...
akan pocket sambung lagi nanti.
nak kena antar barang yg disumbat dalam keter tu,
nak ujan plak ...


*Edited*
Lupa lak nak ucapkan...
Selamat Tahun Baru dan Selamat Berhijrah
POcket berhijrah ngan berpindah randah, anda bagaimana?

19 comments:

~ mizzAmy ~ said...

~ nama amy ada la plak dalam entri kali nih. siap buat note ker? hahahaha...

apa-apa pun, tahun 2008 nih mesti banyak perubahan baru yg berlaku dlm hidup pocket kan? ur life much more happier. so, harapnya 2009 lebih mendatangkan kecerian... ~

Pocket said...

Amy,
Mesti! mesti!!
pocket amatlah lemah ngan birthday orang. Birthday sndiri pun kekadang lupa, hehehe.

umph!! 2008 adalah tahun perubahan utk pocket. lepas ni kena berusaha sunggoh sunggoh utk pocket yang baru:)
tak leh malas lagi^^

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

sama la pocket..kalau kemas tu bukan lama mana pun.dok melangut ingat kenangan2 lama tu yg lama tu..haha.

*pocket ada tag pasal tempat kerja kan?saya tak buat lagi ni..taktau nak snap gambar airport or gambar aircraft..or gambar tengah cuci toilet? :p

fairuzniza said...

epi niu year, pocket! :)

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

selamat tahun baru abgku pocket

mana pic yg dijanjikannn
eheheheeh

Nurmala said...

aha la pocket..kalau tgh mengemas tu jumpa barang2 lama..mula la melangut kan?? wakakakaka

happy new year pocket

Tny said...

Pindah umah consider azam tahun baru gak ke? ;)
Ermm.. cepat2.. balik mengemas.. nanti update lagik..

Happy New Year :)

Ayaq masak said...

cayok.

*SiRibenMerah said...

happy new year..
selamat berpindah umah..
selamat berhijrah..
:)

Puteri Ezza said...

Salam Pocket...

Salam Maal Hijrah & Happy New Year ;)

sweet-girlicious said...

happy new year!!apa azam baru?

cHeRyNa PiReS said...

happy nu year and selamat maal hijrah, bro!

semoga makin ensem dlm tahun 2009 nieh...

wooo...nak buat buku ke? Sha terase gatal plak nak membace...hehehee..

Pocket said...

MsSaloma,
yes, acaner nak wat yek ngan penyakit tu? so pocket salahkan kenangan kalau tuan rumah komplen
'kenapa pindah lama sangat!!?'
heheheh:)
Tempat keja anda? gambo penumpang tengah duk dijamu minuman dan air cokolat tu pun buleh.heheheh
jgn lupa juga taruk wajah anda serving the cokolat:)heheheh

Yuz,
umph!! epi niu yer jgak utk cik fairuzniza, junior se maktab ku:)
kita balik maktab tahun ni nak?

HanaChan,
slamat tahun baru juga utk adik ku hanachan.
pic yg dijanjikan?
pic yg mana? gambar lelaki tak macho sangat tanpa baju tu ker?
heheheh(Tipu!! tipu!!)
nanti lima aribulan pocket keja, akan pocket antarkan melalui mail kilang yer dik

Nurmala,
melangut bukan nyer seseket plak tu!! siap bleh senyum sesorang lagi sambil mengimbas memori lalu.
kalau ada fon number berkaitan, mula lah... 'alooo!! wei hang kenai tak sapa niii...?'
heheheh
lagi dua jam la baru mula balik hihiiii!!

Tny,
hooh!! kira azam baru la nii..
cam nanti ngan rumah baru,
kunci rumah baru,
layout rumah baru,
ngan harapan nyer pocket yang baru!!
huhuuuuuu:)
akan di update lagi nanti.
citer dah ado dah:)

Ayaq,
Caiyok caiyok!!

MsRiben,
memoga selamat la seadanya,
tp pocket dah kurang selamat sikit,
terpeleot kat longkang mase angkut kota bsor... (Tak nampak depan daaa)
heheheh

PuteriEzza!!
salam untuk anda jugak,
lama nya tak bertandang sana.
sorry yer^^
umph!! hepi nu yer!!!

Fiona,
Azam baru?
nak berdot com!!
nak mengepost kat tomypocket 170 post utk tahun 2009!!
yeaaaa!!!

Sha,
eh, dah ensem dah ni,
lagi ensem lagi kalu, mahu ditembak pihak berkuasa plak kang,
atas alasan... kehenseman berlebihan had.
heheheheheh

Lambat lagi nak tulih tuu.
nak publishnyer mahu anak anak kita dah masuk darjah tiga jgak nanti kang :)
heheheheh
so... tungguuuuuuuuuu

Princess Liyana said...

happy new year bro;)

uhuhu..em, alaahai..kadang3 memang terkomen out of topic..tak perasan.tkpela bro..ehehe

apa azam new year?

lindosh said...

saya doakan kamu menjadi blogger tegar 2009.

jgn wat silap bila teka nama tempat asal org lagik haahah

filanastasia said...

pocket : alahai.. manyak btul perancangan yerk.. semoga semuanya terlaksana.. chaiyo²...

Pocket said...

Liyana,
tu la,
tp kalau nak terkeluar topik pun, biar la berpada pada, sampai jauh panggang dari api cenggitu, mestilah dia bengang.
'ko ni sajer je nak floodkan blog aku ngan komen ko yg meaningless tu ker? nak iklan blog ko jer ker?'
gitu gitu ...
heheh:)

azam tahun baru,
sama seperti tujuh tahun lepas..
tahun ni nak jadi badan cam brad pitt!! yea!! heheheh

Lindosh,
umph!! memoga menjadi lah harapan itu.
tak kali ni tak silap lagi. Harap harap nyer lah kan:)

Filanastasia,
macam pertama kali komen..
terimakasih untuk kunjungan anda.
Pocket akan kesana juga nanti:)

Caiyok Caiyok!!

Annaster said...

Mr. Pocket
Salam,
Hope x terlambat to wish u 'Hepi New Year 2009 '..
Moganya apa yang dihajati utk tahun ini akan tercapai..
Yg x tercapai thn lepas, sila la carry forward thn ini..

xoxo
Anna

fairuzniza said...

nak!!!!
nak ikut!!!
bila?