Tuesday, December 09, 2008

134. Los dan Faun


wah! wah! wah!
gi tgk kat TGV berdekatan ngan kampung pocketkat sini ari tuuuu, los dan faun is showing near u!! gitu gitu.
so pocket pun abih kan wit gaji pocket ngan membayar 9 inggit setiket itu dan masuk ke panggung ngan mineral water dan popcorn ditangan:)



terpegun jgak ngan permandangan yg
menyedihkan bila pocket masuk ke panggung.
ado la dalam lima row jer orang... tu pun rongak...
dua seat ocupied, another ten was left blank.
mana peginya semua orang!!?
oh!! diorang gi tgk trenspoter,
tak pun cerita cinta pontianak dalam filem twailait.

filem los dan faun pun bermula...ngan sauntrek yg besh (Bleh daunlod kat hompej dia)
ada dua lelaki duduk terikat ke kerusi ngan paras air ke paras dada...
well u have to see the whole story for yourself lah pocketeers cause i
aint gonna give u spoilers for this one. Keseluruhan nya lawak sewel lah!!
ada satu pregnant sister ni (Comel jgak) duk ngadu kat husband dia yg
perut dia sakit pasal gelak banyak sangat. heheheh

Plot nyer tak simple jgak, complex sampai faun kena amik 13 minit
utk menceritakan kat penonton kenapa pasir, kenapa rumput,
kenapa ida nerina serena misterina!!!!
thaaapppiii!!
masih lagi mudah utk difahami sampai pocket yang tumpul
ni pun tak perlu tanya orang sebelah ada apa dengan 'brokbekmaunten':D

macam movie 'si-es-ai'jugak!,
cam penyiasatan nyer movie,
sikit jugak starski en hatch bila ada dua hero yang blur blur tapi hensem(Hensem ker?).
Satu pendekatan baru, tabik spring utk chief kodok. rasenyer tak der lagi citer cam ni kat layar perak kita.
(Kalau ada bleh sapo sapo bg tau pocket tak?)
sama cam lain lain cerita penyiasatan, penjahat kita takkan tau sapo sampai la abih cerita. bukan cam cerita polis yang kita selalu tgk.
Dan, chief kodok telah berjaya mentwist kan sikit dihujung filem yang membuatkan pocket terasa cam bagus sikit dari filem sepi tu.




Seriously pocket dah tau dr awal lg yg
piyer andre tu dah mati dah dan awek
tu duk nampak antu (Atau bayangan)
Twist nyer filem los dan faun ni besh!!
besh yang macam maner?
aaaa.. yang ni yang kita tak tahu...
kena la gi tgk!! heheheh:)

walaupun ada jgak kesilapan technical yang pocket berjaya kesan...
level air masa dua lelaki yg kena ikat tu..
satu scene air dah naik sampai dagu,
scene pas tu air still baru naik sampai dada..
tapi pocket still rase besh movie nih.
besh banyak dari filem 'antu kampung buahbuahan' tu.

kepada sesapa yg tak gi tgk lagi..
sila la gi tgk. besh besh!!
kepada sesapa yg dah tgk dah...
acaner ? besh ker?
kepada sesapa yg memang tak layan filem melayu.
gi tgk yg ni, pandangan anda mungkin boleh berubah.
huhuuuuuu

18 comments:

Erinsza said...

tgk title dia mcm best jer, ermmm mcm nie tak leh jadi nak gi tgk jugak.

salam perkenalan ,singgahlah kebolg saya bila senang & boleh kite tukar link.

Pocket said...

Erinsza
Peh, pocket tak sempat nak abih edit lagi anda dah komen!? heheheh,
umph!! gi la tgk:) pocket rase besh,
then lets see what do u think?

salam pengenalan..
sy dah pun taruk link anda di 'pocketeers' list.

Nem0 o0h Nem0 said...

sy x g tgk lagi ,
tp ramai kata
cite ni agak hampehhh,
amat la xsyokk!!
kira xlh lawan la cite2 afdlin yg lepas2..
errmm!!

Pocket said...

well, MsNemo,
len orang len pandangannyer.
tp kalau dibandingkan ngan buli memang menang buli lagi.
(Besh sangat part afdlin berjalan ngan ensemnyer gi naik kapal terbang tuh... macho jer hahah)
tapi yg ni ada manisnya sndiri.
pocket sukaaa!!!

anda bagaimana?
nak biarkan orang lain merasa untuk anda ?

tp with your last ten ringgit,
nak tgk wayang,
ada bad review about losdanfaun,
ada good review about twailait,
up to u lah kan:)

Pocket pun tingin nak gi tgk twailaiiiitttt!!!!

Annaster said...

Mr. Pocket..
Hmm.. besh ekk.. nak nengok gak la..
to be truth, En.Suami yg suka tgk citer hasil tgn En Afdlin..
Hmmm.. kena curik masa nie..
Nice review (as usual)

cHeRyNa PiReS said...

macam mase sha tgk sepi aritu...tak ramai org gak. nak tgk los and faun...macam takde mase. walopon minat sangat ngan kodok...tp nape adlin ek? org tak suke aaa die...

cHeRyNa PiReS said...

macam mase sha tgk sepi aritu...tak ramai org gak. nak tgk los and faun...macam takde mase. walopon minat sangat ngan kodok...tp nape adlin ek? org tak suke aaa die...

Nurmala said...

pocket,
suggest utk pergi tgk ke tak??

Pocket said...

Anna,
Umph!! bg pocket i'd say that this one is different from the rest.
Lawak sewel tu memang lah kan:_) Afdlin memang sewel:) heheh
MrSuami suka? well ajak dia lah, and let him arrange everything for u. mintak tiket tetengah sket heheh

Sha,
heran kan sha,
ramai yg tak suka filem melayu.
alasan:
'alaa..tak der keter meletup pon!'

nampak sangat cetek iq,
keter meletup tu penting sangat ker?

tak suka afdlin? well ni filem arahan dia, bukan lakonan dia,
watak dia sekadar pelakon pembantu jer. heheh:)

Pocket said...

Nurmala,
kan ker pocket tulih kat bawah tu:)

'kepada sesapa yg tak gi tgk lagi..
sila la gi tgk. besh besh!!'


kalau la pocket ni kayo gilos baban,
mahu nyer pocket nak ajak kengkawan kat penang ni n belikan diorang ticket for 30 pipo:)
tp pocket tak kayo gilos babab...
so tak per lah:)heheheh

~ mizzAmy ~ said...

~ amy rasa amy nak pi tengok biar la dpt feedback drpd beberapa org yg mengatakan filem nih tak best.

btw, kesian kat kakak yg mengandung tuh sampai sakit perut dia gelak ekh? hehehehehe... :P ~

Princess Liyana said...

huhu..ok nanti yana g;)ahaks..sorang2 je ke tgk bro?alaahai..tkde yg teman?

Pocket said...

Amy,
heheh, sapa suruh gi tgk citer lawak mase dah 'besar' kan, pastinya the blame is to the hubby yg ajak jgak tuh.
huh huh..

actually amy,
kena tgk jgak sapo yg review tu..
kalau yg review tu dulunya kata
tropic thunder is the best movie
of the year.
jangan la percaya. hampeh judgement dia tuu:)

Liyana,
gi tgk sorang jer la.
sebelah ado orang tapi!!
sapo? mano buleh kabo!! heheheh:)
(Buat muka malu malu ah)

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

dengan Madagascar mana besh??

siyess..watashi dh tgk Madagascar

siyessli...watashi rasa so so je

takde la besh sgt

shrek 1,2 lagi besh

bendul said...

hmmm kena tgk ker pocket..?

kalo pocket paham jiwa bendul, sesuai ker dak bendul tgk citer nih..?

ekonomi gawat, tak mengizinkan aku melangkahkan kaki ke panggung wayang..
juga tak mengizinkan aku beli dvd/vcd, kalo ceritanyer tak best..

evaluate please..

azie said...

ngeeeeeeeeee


jgn bagi spoiler arh bro,ehehe..rase mcm nak tgk gak:-)

Pocket said...

HanaChan
hummm, madagascar besh care dia,
Los dan Faun besh ngan cara dia sndiri. nak banding kan yg berdua tu, macam nak banding kan Maggi kari ngan maggi laksa asam lah kot, lain orang lain kegemaran nyer.
Tp pocket enjoyed tgk los dan faun.
gelak sampai sakit perut.
(Tapi kungfu panda..gelak sampai sakit pipi!!)

apa kata g tgk sndiri...
then evaluate sndiri...
baru kita buleh bincang disini:)

Bendul
tak lah kna gi bendul...
kalau kena gi tgk, kang semua orang tak nak baca dah blog pocket, pasal sapo yg baca... kena gi tgk apa yg pocket tgk. kan ker boring:)heheh

tp bendul, ngan ko nyer keadaan gitu, better ko pikirkan lah kembali yg mana satu lagi penting kan:)
pocket akan mletak kan minyak motor dua minggu lebih penting dari tiket wayang.
heheheh:)

Azie,
Tak bagi spoiler...
anda kena tgk sndiri utk nak tahu jalan ceritanya...
heheheh

A t i Q a h said...

Alamak. Teringin nak tengok. Tapi tak jumpa masa nak tngok. Huhuhu. So far, filem2 chief kodok memang best pada i. Huhu.