Monday, June 29, 2009

183. It Was Biiiiigggg!!!!


Well, as per mentioned there on the
'LITTLENOTE4DPOCKETEERS'
I am going to see the TerensFome
last Saturday night.
Somebody went to the beach wit
someone and SMS'ed me,
I'd take it that she's jealous.
Somebody went to the beach,
recorded the sound of the wave and
sent it to Filantera...
now both of us are jealous.

The Movie...
...was big!! when u guys were small kids in
kindergarten or when your heights was
about 70cm, have u ever stand near
to a baiya jual roti and watch his huge belly
terrified by the beard hoping he would not
kidnap u?
Well the feeling is like that when u'r watching this movie,
The whole thing was so big that they cant crop it properly,
If they want to show MeganMushang face clearly then the
part of the autobot that can be seen would only be the shin.
and if they crop it so that the autobots is clear from head to toe,
then the human will be so small and insignificant that u'd think
it's dust on your contact lenses.

Hahah, pocket u must be over exagerating...
Well if u think optimis prime was big, wait till u see that
dirt eating monster!! hahahah.. ridiculously big!!

The Girl...
... was just a sugar coating on the cake, strawberry on the tip
of the slice, meaningless.. as if we needed the movie to be anymore
sweeter. (This opinion was filed from filantera actually)
She was nice!! Megan Mushang was
She was cute!! and not to forget bodylicious...
but in the end of the movie, it makes u think..
'eh ? tak der pun tak per kot?'
But then again... ada pon lagi bagooossss!! hahahahah (Pocket gelak jahat ^^)
bersih sikit mata inniiiii...The Action...
... was way better than number one!! atleast now Praim can
fight off five diseptikon to save the hero Shea lebiu... although...
(Aper yang although? aaa.. yg ni anda kena la tgk sndiri ^^)
But even though they've paid some good coreographer for fighting,
but since they're cropping everything, u still cant see the whole action.
That was what i thought a bit pity...

The Story...
... was good!! i like it when i cant guess the ending of the movie.
eh, mamat ni mati, camana nak ending nih!!?
aaa!! diseptikon dah dpt heroin!! camana nak wat niihh!!?
heheh, well, u know what i mean:)

A few remarks,
1) Yes Miss AyaqMasak.. d diseptikon girl is dang sexy even if she have 5 foot tongue.
2)Aper jadi ngan shard yg diorang amik dr dlm government facility tu yek?
digunakan utk idupkan 'batu karang' tu ker?

15 comments:

Cik Qemm said...

belum tengok :(

Annaster said...

Nk gelak la post Pocket neh!!
Anna tgk citer 2 kali..

bendul said...

alamak..

rugi tak hikut pocket..
aku end up hari tu dengan 5 ekor ikan puyu and sekor keli..
hmmm.. berbaloi la jugak tak ikut pocket, pasal dapat lauk makan tengahari ahad tu..

tte, kenapa ada heroin diseptikon yang lidahnyer panjang 5 kaki..?

ni citer robot ker alien..?

banji said...

ingat tak transformers kertas kita? Till today, I am kinda proud of that.

tak tengok lagi cite tu. tengah berkursus skrg kat kajang. mungkin boleh lari kejap gi tengok.

*SiRibenMerah said...

jeles siot..
puas la hati..
sama2 jeles =P~
ouhh.. Filantera bersama bunyi laut.. hurmmmm..
mesra sungguh brotherhood itu..
hikssss =P~

nURmALa mAZLan said...

- saya pon terfikir benda yg sama sebenarnya apa fungsi megan fox dalam tu.. x de pon x pe.. tapi saya tau, fungsi nyer adalah utk mencuci mata org² seperti pocket supaya bersih..wakakakakaka~~

- shard tu yg cakap kat tepi piramid tu eh?? aha kan?? apa fungsinyer jugak.. x mungkin mencuci mata saya..ahahaha~

- suka kat bumble bee...sangat comel masa dia nangis tu..

- coming soon next month. harry porter

Ayaq masak said...

Mikaela is really a useless character. And wtf lah airbrush bahagian tepi motor dari atas seat?

Somehow I prefer Transformers 1. Tapi would go back for second round just to understand the fighting scene. Banyak sangat Decepticons kot I don't know which is which.

secretive said...

watch twice d...going to watch another round ^^and i think megan fox is Hot and i'm no ghei haha

Pocket said...

Cik Qemm
heheh, tak nak promote,
tp kalau anda gi tgk dah,
bleh la kita pakat pakat maki mikaela :)

Annaster
baru nam ari tayangan n anda dah tgk dua kali!! anda memang hebat:) heheh

Bendul
lima ekor ikan puyu!!?
heheh, besh tu wat goreng kunyit:)
POcket kurang pandai makan keli so tak nak komen:D

lenkali kita gi la nengok apo apo yg bersesuaian yer.. jgn sedih

citer robot yg keterlaluan:)

Banji
Yes!! n i've actually produced startscream:D..
punya la bangga :)

Ben
mesra mesra, i should have put our pic while waiting to enter:)
huhuuuuuuu,
it'll be 'gay'ish photo so better not. Or somebody might be losing interest in me after

NurmalaM
Kan, tak der pun tak per..
mcm kosmetik jer..
Its like a face is already a beauty,
but yet still putting on rediculous mascara or eyeshadow.

tak perlu..
Tp pocket sukaaaa!!!

Yes!! heripoteee!!
yg tu nak kena amik cuti gi tgk tuh!! hahahah


AyaqMsk
hooh hooh!!
nampak sangat la nak nunjukkan curve bdn dia yg melampau tu.
agaknya pengarah tanya kot kat dia...
'u can choose your appearance scene' gitu gitu...
hoh!!

Pocket akan gi tgk skali lg...
sebabnyer? akan diberitahu kelak!! heheh

SecretSis
hehehe, with a bod like that,
no wonder a girl would even fall for her... heheheh
(Nak buat contoh!! kearah wanita anggun^^)

Nem0 o0h Nem0 said...

sy lagi suka transfrmer yg sebelum ni.. lagi besttt...

KoudaGaijinsan said...

might have to watch 2nd time...why??1st time tgk mbr belikan seat paaaaaaalingggg depan...tee imi nei jyan!!tak dapat tgk betul2 & last2 tertido sbb skrin besor sgt depan mata & lots of thing to wtach...saiteiii!

Princess Liyana said...

Amboi3..bodylicious..hahaha tk boleh blah..tp yana tk tgk lg..tkpe biar yana tgk dl ek;)huhu pastu komen

Zyan said...

Hum..mikaela tuh memang takde fungsi pun, dah le melambatkan larian jek, penat aku tgk nak lari pegang tgn awek tuh lagi..hoho

shard tuh mende??

pastu apsal awek dsepticon tuh boleh menyerupai manusia eh? bukan derang menyerupai lori ke, keta kontrol ke..

aku rasa memang michael bay tuh buat pergaduhan dsepticon tuh bagi kita kompius dan tgk filem nih 2-3 kali..and that works! hahhaa

kojah said...

nak tgk asyikkk fully booked sajork...huh!

Pocket said...

Nemo
tp kan, transfrmer yg lama tak rase gelap ker? mcm tak der harapan nyeeee.. dah la autobots lemah, disepitkan langsung tak mati mati,
kali ni rasenyer belen lah sikit:)

GaijinSan
hahaha, memang tak nampak sangat lah kalau duk dpan skali.. heheh skali nak tgk tangan kanan praim dah nak kena menoleh kanan, ada plak iron hide kat sebelah kiri skrin kalu, kena noleh kiri plak.. waaahhh!!

Yana
tgk lah dulu,
n gunakan lah apa yg kitorang duk bebel nih, n judge sndiri...
tingin pocket nak dgr review anda plak:)

Yan
yah!! memang tak der fungsi,
n kenapa aksi dia lari suma kena slow motion kan?
macam nak tunjukkan keindahan awek tu even masa dia lari,
rambut berterbangan...
gitu gitu..

n yes, memangg orang akan gi tgk dua tiga kali just because nak tgk spine singa tu kena cabut oleh bumble bee...
huiyoooo!!!

Kojah
Xper, ada masa lg,
harapnya DVD nanti pun kuar lah yg lawo:)
tak yah la pocket bli Original one.