Wednesday, June 17, 2009

179. Engkau wan!!?

pocketeers, korang ada kawan tak?
Mesti lah kan. apa la punya soalan.
banyak kawan, banyak jenis kawan.
kawan makan kawan,
kawan yg setia,
kawan yg annoying.
korang tahu mat tepet tak??
yg ni pun besh jgak punya jenis kawan.
apa pun dia tahu!!
kalau kita kata kita pernah makan peach,
'haaa... pic kan, aku penah makan, masam masam kan?'
kalau kita kata kita baru jer pas gi waterpark
'ko gi yg kat maner? aku tambun tu sampai bosan dah'
kalau kita dah pernah main salji?
'aku pernah jgak!! kat genting highland dulu, sejuk woooo'
kalau kita tgh citer pasal naik kapal terbang,
'abang aku dulu dia naik kapal terbang kan..
dia kata stewardess tu baik sangat kat dia,
bagi kacang n air oren kat dia..
huiyooo best kan naik kapal terbang'

Eh macam ko plak yg naik?

satu lg stail melekat.
macam dia tu tak leh nak cari kawan lain.
macam semua orang lain tahu yg dia tu ada weird interest in human.
dia cuma nak kawan ngan kita jer.
kita tengah jalan, jumpa ngan dia,
dan dia jalan skali utk borak,
lalu starbak, lalu memorilen
lalu kedai sukan, lalu pelita nasi kandar
sampai destinasi kita dan perbualan tamat.
dia pun patah balik ke memorilen.
Loh!!? hang jalan sekali punya jauh hanya nak sembang ngan aku?

pastinya dia ikhlas kawan ngan kita,
tp macam dia ada udang sebalik mee.
he always contribute everything,
be he seems like not gaining anythin.
he always helped me in everything...
but i couldnt remember helping him in anything.

he luv to hang out with me,
but i wish he have some other friends to hang out with.

know those kinda friend pocketeers?
do u have any?
cause lately i think i'm being that kind of friend,
the tag along, the spineless prick who
agrees with everything, the 'lalang'
i contribute alot but am not getting any,
Haaaiiihhh

12 comments:

Nem0 o0h Nem0 said...

zaman skang ni susah nak cari kwn yg setia kn?

bendul said...

aku ada sorang kawan,
yang aku rasa nearly 80% sama jer ngan aku..

cara sembang,
cara kejer,
each one interest,
memacam lagi la..

lagi 20% tu mmg tak sama laa..
rumah lain2,
kejer pun lain2..
orang rumah pun lain2..

tapi mmg besh la kawan ngan dia nih..
skang nih pun kawan yang paling besh pun dia laa..

sapa dia..?

pocket laa..!!!
hahahaha..

weehhh, bila nak mengopi lagi macam ari tu..?

Cik Qemm said...

aish,
pocket ke mat tepet tu?

~ mizzAmy ~ said...

amy ada macam2 jenis kawan since amy nih suka berkawan. tapi.... tak semuanya kawan amy tuh leh jadi my besties.

but, Allah dah kurniakan sorang kawan baik yg totally same character with me. the way we think, the way we talk and our interest almost the same. nasib kami nih tak suka kat lelaki yg sama. kalau tak........ tak jadi bestfren dah la.

amy pernah baca artikel pasal kawan. kawan nih ada banyak jenis. kawan untuk lifetime, kawan untuk bermusim. bermusim tuh maksudnya kalau kat ofis je kita baik, atau kat kolej je kita rapat. lepas tuh, dah tak contact2 dah. kawan untuk apa entah lagi. tapi banyak jenis la.

Super HaNa said...

watashi..?
kawan?
hmm..tade
kt blog ni je kawan watashi

nURmALa mAZLan said...

saya ada beberapa kawan yg agak close jugak la..wala pon kami jarang jumpa sbb masing2 dah berkeluarga dan ada komitmen sendiri.. tapi bila masing2 ada apa² mesti nak share ngan each other. best..kami kawan dah lama..since kami 15thn.. now kami dah 26...

girls!!!!! miss u all
*big hug*

kojah said...

tompang lalu

Pocket said...

Nemo,
susah susah, setiakawan? dah lama tak der, tp pocket ada jgak la sekeping dua :)

shukuuurrrr...

Bendul,
aku pun berasa begitu jgak...
oh kawan ku..
hahahah !!
kenapakah ku merasakan mual ditekak ini:)
heheheh

Tp just for everyone's info...
I have know Bendul from 1998.
If that doesnt give any meaning..
then i dont know what is.

CikQemm,
entah, kebelakangan ni rase gitu plak kat ofis.
somehow suma benda yg orang lain sebut, pocket dah pernah wat dah.
n after i've given my 2cents,
suma orang wat muka bosan.. cam...
'here we go with this mat tepeeettt'
boringnyaaa...

Amy,
kalau dua dua suka kat lelaki yg sama, memang tak leh jd besh friend lg...
terbalik plak jadi tak besh dah nak kawan...
tambah tambah dia yg dpt llaki itu.
mula lah rase janggal nak hang out skali:/

HanaChan,
Eh takkaannn la,
pastinya ada kengkawan disamping anda yg boleh dibuat teman bicara..
OP ker :)

NurmalaM,
hooh hooh,
besh kan kalau kwn dah lebih puluhan tahun, rase cam nuttin can bring us apart lg.

doa doanyer gitu la seterusnya

Kojah,
SIla SIla, lalu sana jgak yer sayer nanti:)

Ayaq masak said...

I think I'm all of the above. Wahaaha.

cHeRyNa PiReS said...

sha susah nak caye ngan kawan yg agree with everything sbb tak tau ikhlas ke tak. but if the fwen oppose to everything pon susah gak...

so, let me just say i love an opinionated fwen! tak suke cakap...suke pon cakap...

and dats why i like u kot bro?
hehehehe...

Pocket said...

Ayaq,
Oh!Oh!
ayaq masa is also a minah tepet?
heheheh, jangan marah..

Sha,
oh, and i am fond of not because of my look, but because i'm opinionated?
now i have to worry.
heheheh...

(As if i ever reveal myself that much here kan ^^)

KoudaGaijinsan said...

ahha,I have one err..anak buah like the mat tepet.Apa jer org lain cerita, mesti dia nak nyampuk & provide bombastik details...yg pastinya 'haring'..kencing jer lebih..
satu lagi,have this fenz...yg seems like try to be more closer to a fren in a group of frenz!bukan jeles tp pikir balik...aik???arituh ko dah buat sekali kat grup lain..nih nak buat lagik??

how to deal with this kind of people haa???