Thursday, June 25, 2009

182. Tiiiicheeeerrrrr....

...Pocket baling kamiii!!
Masa Kecik dulu, pocketeers sekalian
ingat tak apa yg selalu korang main?
Aci ligan, Polis sentri, tuju kasut (Adalah yg slalu pocket layan)
Teng-teng, toi, Galah Panjang(Adalah yg pocket tak pernah main)

Tp korang pernah main baling batu tak?
(Ini actually bukan sukan..tp simply usaha utk menyakitkan orang, a game for low level kids who still cant understand law)
mudah gamenyer, ada yg main sambil menyorok,
ada yg main berdepan macam koboi in a duel.
sapa tembak tepat dia untung gitu.
Basically u want to send damage to the other
side by throwing stones to them.
size is up to you, as long as u can lift
the stone but occasionally some one might
be crying 'tak acii!! hampa baling batu besaqq!!'
speed? well u can use all the force gifted
in your arms sending the stone at 130km/h
like those u see in base ball but ofcourse,
occasionally some one will be crying
'tak acii!!! hampa baling lajuuu!!'
heheh,

so camana nak tau pemenang?
tak der pemenang, sapa yg kena teruk
n gi lari kat cikgu tak pun mak dia...
might as well be considered the one who surrendered.

Heheh, buduhnyer topik yg pocket nak bincangkan ari ni kan, I know!!
now the thing is, even now as we've grown up and nearing our retirement even,
we're still doing the same thing but in a slightly different version.

Its not stone, but word of luv.
all those candy u add at the back of your harmless sentence,
'tak per sayang...' or 'i tunggu u laaa, tp u tak masuk pun minang' or simply 'lebiu'
its not trying to hurt the opponent but to get his/her attention.
its not the damage aching the body but the love building inside the heart.
some still do it like the cowboy duel, in broad daylight,
showing to the whole people of kansas...
but some do it in secrets, so that no one else knows.
Some do it with a solid intention, to get to him/her.
some do it just for fun, just for the sake of the game.

And even if sometime this game is played for fun,
one might still get hurt. but its just a game so
even if u take so much damage till u cant barely stand nomore,
u cant go off and not be friends after.

ocasionally someone will always be run to the teacher saying...
'teacherr!! pocket baling candy!! kena mataaaa' a sobbing girl in her high pitch
'pocket!! kenapa buat nurul macam tu?' such soft but strict voice of authority
'bukan kami yang mula hoo.. dia yang baling kami dulu hoo' self defence of the pocket.
'whoever it is, just look what u have done pocket!!' a fierce teacher indeed she is...
'kami main main jer ticher' pocket with his innocent face. (Innocent ker?)
Or maybe it was the other way around?
and it was the pocket running to the ticher...
simply cant take any more damage... hummmm
Tte korang penah main tak ?

8 comments:

Cik Qemm said...

kalau saya,batu tu diganti dengan bola tenis. tapi permainan ada peraturan.sapa kena,out of the game.

kalau baling batu cm bole menyebabkan injury je.tak ke?

Zyan said...

Cik Qemm..sama la..kita dulu pun guna bola tenis, to make more interesting geng laki lawan pompuan, and kalau pompuan surrender ok la tuh kan..tapi bila laki surrender hahha, manis sungguh rasa, tapi biasa la geng laki mesti cover baik punyer..taknak ngaku kalah..men don't changekan...haha

erm..dah lama tak makan beef bacon, erm..dah tua nih layan makan daun saderi cam WonderPet dah aa..

bendul said...

masa skolah rendah dulu,
aku pernah ingat,
masa orang jalan,
sepak kaki yang berada di belakang ke dalam.. (bleh paham..?)

selalu nyer orang itu akan jadi macam jatuh nak jatuh jer..
then, kami akan gelak ramai2 tgk impression muka orang yg kena sepak tu..

one day, aku sepak kaki member aku,
radihisham nama dia..
tak tau plak dia nak jatuh betul2..
then nak jadik cerita,
muka dia tersembam kat tepi bucu longkang,
and end up gigi patah separuh with bleeding lips..

hohhh.. baru darjah 5 dah nak bunuh orang..

cHeRyNa PiReS said...

saya suke baling batu, baling selipar...baling bola tennis...

For the sake of the game (like u said). Sape sakit...podah...jgn men!

And as u know...I like candies too...ahahaha...cantik2...suke posting inieh...hihi....

Pocket said...

CikQemm,
hehehe, baik nya cik qemm..
main ngan bola tennis jer yek?
but as i've told u before...
the purpose is to apply damage :)
so itu pasai la guna batuu:)

Yan,
sdap wooo, tingat kat yan masa makan beef tu,
pasal rasanya anda sorang jer yg layan beef bacon
tu ngan pocket masa kita kat jpung dulu.
mcm ingat jgak cubaan nak masak kicap.
minyak ber'laut'!! eheheh

ehhh, bila masa plak kami kalah..
kami bagi chan jer tuuuu...
(Yes, boys will always be boys)

Bendul,
ko memang kejam,
pocket pun rasenyer penah jgak
'satsugai kougi' (Tindakan membunuh)
tu..

tp somehow tak der la sesapa yg bleeding pasal tu.. hummmmm..
kena start balik kot heheeheh:)
Tp nak wat kat saper?
oh oh!

Sha,
Baling batu? paham
baling bola tennis? paham..
baling selipar? huhuuu macam ganash jer kata kata itu:)

sape sakit jangan main? tp kesakitan tu besh woo..
(kadang kadang)
it makes u feel alive sometime :)
about the candies,
i lurve candies,
who doesnt kan?
tp kalau kena mata sakit jgak woo..
heheh

KoudaGaijinsan said...

main baling baling tak pernah...
tapi pernah kena baling dgn bola plastik jalur2 tuh masa main rounders...tepat kena pipi,yg mana si pembalingnya tak berniat (rasanya lah) nak tuju kat muka.
merah sebelah pipi sampai the end of the game....

*SiRibenMerah said...

throwing candies to each other..
what a sweet moments..cuma kne hati kering and jiwa kental.. kalo x.. mampus belemoih muka yg chumel neh.. paham ka?? ahaks...

pocket jahat hoo.. suka buli budak pompuan hoo.. kami dulu kecik2 rambut panjang.. mummy kami suka dendan(mcm org india tuh).. rambut kami sgt chantek.. so, bebudak lelaki akan tarik rambut kami hoo.. sgt menyampah dan x suka sama depa.. jahat macam pocket..hiksss =P~
but maybe manis macam candies.. ngeeee~ *kinder bueno sekotak berjaya diabeskan*

filanastasia said...

pocket : once da damaged is done.. it takes forever to mend.. hurm.. da lurve part i mean..

kalau yg part baling batu tuh, lego kan aje.. kejar sampai dpt.. aja-aja fighting.. hahahahh