Wednesday, June 24, 2009

181. SatuPerkara...

umph, dah pat ari dah tak post,
sorry, tp pocket kerantau abang...
eh silap .. ke perantauan. heheh
bertolaknya ahad malam.
sampai kat paragon hotel kul 10 mlm tu,
amat lah terpegunnya ngan ke'baru'an hotel ittu.
dan ngan company rate pocket dpt tido situ semalam
160 hinggit. kalau tak kampeni ret, tak tahu la
pocket.. tak berubah sangat kot.
besh nyer tentang hotel ini satu perkara jer la kot.
dkat sangat ngan pelangi mall.
tp apa ada kat pelangi mall tu? ada wayang ker?
utk orang yg pernah gi.. sila bagi tau pls.
pocket sndiri tak sempat nak gi jejalan.

sarapan nyer besh tentang satu perkara
jer jgak, the beef bacon!! heheh.. kenapa?
pocket pernah makan beef bacon ni dulu
masa kat jpung ngan DrYan kita,
hohoo.. kami bakar atas heater (Danbo)
huhuuuu, tang lemak banyak tu yg besh
tuu:)

keja nyer tak la penat sangat, biasa..
mencari salah orang, tp kali ni
supplier belanja makan durian!!
tp sayang sribu kali sayang,
tgn pocket melekit lekit nak pegang
kamera nak tangkap gambo so...
No Pic!!
sorry... utk yg 'nak-bau-durian-pun-tak-leh' tu
anda selamat dari melihat gambar pocket
berlumuran ngan durian:) heheheh

seperkara lagi, katanya Tny pun kat johor,
tp somehow tak leh nak jumpa..
(Schedule... distance... availability... n simply i dont have
any money to pay the taxi driver to drive me to her^^)

kat gelang patah, tanya la taxi driver tu..
tak jauh katanya, 50km jer..
Then i've learnt that,
kat johor, 50 km perjalanan tu tak jauh.
i've asked the local 'why do u consider 50 km is not that far?'
'because there's no jam nor there were any cars.. kalau kat kL..
5 km pun dah jauh dah!!'
eh gitu yek?
kalau pocket .. 20 km tu pun dah jauh dah.. huhuuu...
anyway tny,
kalau ada sumur diladang, buleh la pocket menumpang mandi...
kalau ada lain peluang, inshaAllah, pocket try jumpa tny.
(Eh cam salah jer pantun?)

11 comments:

Princess Liyana said...

yeah first;)huhu

erm tak surela bro ada wayang ke tak..hm coz mall tu kecik je..huhu..tp dkt2 situ ada restoran ayam pnyet yg sodapp;)dpn new york hotel..huhu..

eh eh..napa yana cite psl aym pnyetlak ni ;P

Pocket said...

ehhh!!
lyana pun kat johor jgak kan,
tp skolah jer kat situ,
skrg ni dah balik dah ke nogori kan..
(Ker fakta pocket silap??)

ayam penyet!!?
mcm pernah dgr:)
sila buat review berserta gambar dan peta utk pembaca anda yg bakal ke newyork hotel lagi dilain kali ini:)

tehais said...

jauhnye meronda..Jihor tuu..
Pi meronda tak ajak pun noo..hehehe

Cik Qemm said...

dengar cite kt johor nye taxi pun cekik darah.ahahaha,nasib pocket tak naik taxi g gelang patah :P

*SiRibenMerah said...

hurmmm..
ada unsur2 entry yg dicemburui..
Tny.. hurmmm.. hurmmmm~

busuk la makan durian..
shuhhhhhshuhhhhh.. p duk jauh2..

~ mizzAmy ~ said...

pi johor ekh?? bila entah pocket nak mai KL. kalau mai pun belum tentu leh jumpa. hehehe...

btw, pada amy lah 50km itu tidak lah jauh mana. kalau kat KL ni pun, if setakat gi sungai buloh yg jaraknya 30km itu pun bagi amy adalah sangat tak dek hal. ;)

nURmALa mAZLan said...

ye la
dulu² gi JB.. c tau jalan nak gi airport senai.. masa tu baru kul 10pm..tp dah susah nak tanya org sbb dah x de dah org2 kat tepi2 jln tu.. kalau kat KL.. kul 3am pon still jammed ok

izzati fuad said...

jb! rindu... huhu. tadek. kat pelangi mall tadek wayang. hanya ada kedai-kedai. hehe

and i second liyana. ayam penyet dia agak sedap. hehe.

and, memang tak jauh sgt dah gelang patah tu. :D

Pocket said...

TehAis,
nak la ajak,
tp kna la bayor wit kapal teghobang sndiri:)
heheh

CikQemm,
memang memang, tp kalau la gi jgak kalu, baper la agak nyer jd yek?
ratut ratut jgak la kot noo..
huiyooo!!

Ben,
heheh, usaha mencemburukan ada lagi disitu:)

ok lah, pocket duk jauh jauh..
Woh bau durian kuat lg!!

Amy,
tgh usaha nak gi KL.
tp mcm susah sikit sebab gawat.
memoga buleh la blan tujuh lapan gitu:)

Amy lain citer, keja anda drive ke site, setakat 30 40 minit tu apa la sangat kan..

NurmalaM,
umph!! memang pun gitu,
kul 10 mlm je dah tak der orang dah.. bezanya pekan johor ngan pekan KL kan:)

IzzatiFuad,
so tak der la wayang yek?
nanti next time nak gi tgk lah apo ado situ,
so next time kalau pocket nak gi johor, tp nak stay near wit some wayang, where should i stay?

Ayaq masak said...

btw pocket, gambar beef bacon tu, yg bahagian bawah mmg nampak daging lembu, tapi yg atas tu...mcm a strip bacon.

ke apa benda atas tu?

Pocket said...

n by strip bacon u'r referring to swine lah kot ?
no.. from what i ate, it was all beef, its just the texture and lemak condition tu jer yg nampak cam strip bacon...

tp sedap woo!!:)
pocket suka kalau dia masin sikit so, pocket tabur lg garam!!
Abih laaa sakit jantung...