Wednesday, January 20, 2010

255.Artificial Love...

'waaah dah besaq dah anak hang no.. kakak dah darjah berapa?'
'kakak dah darjah pat, adik ni baru tadika ngan pra tadika..
alhamdulillaahhh buleh la mak teh, besaq lebaq dah depa nii:)'
'humph! hang tengok! elok pun hang ngan anak anak hang
makan pakai terjaga, nasib baik mak ngah hang ada.. kalau tak..
entah bawah titi mana hang duk tidoq la ni'
'eh, mak teh?'
'hang la dulu tergila gila sangat nak kan si ucop tu,
mak hang la yang pi jumpa mak ngah hang...
bagi hang meluat kat si ucop tu, kena pulak si farid ni
dah memang bujang telajak.. depa bagi la hang bekenan kat farid niiii'
'abang?' Looking at his husband with muka kelat.
'laaa mak teh, tak yah bincang dah kot kisah lalu nii'
'Baguih apa, bagi dia tau sikit, kalau tak pasai mak ngah dia...
tak merasa dia naik kereta besaq, mak ngah hang bukannya
buat pakai setan ka apa, pakai ayat quran juga'

...was the awkward situation i was lucky enough to witness.
The wife was devastated and cried on the spot, woman always
despise lies, even if it was for their own good.

The husband didnt do anything, he must be either too numb
or simply stupid... hug her laaaa!!

Mak teh? well she kept on playing with the kids there...
they're laughing at her betel eating custom and she
entertained them by giving pinang.

I wonder how would one should react in such a situation,
the point where she realized that the luv and affection towards
her husband have a kemenyan and sirih wit spells underneath,
a luv potion instead of true luv.
a lie.

How would u take it?
what do u do after?

just let it be, its a story dat happen ten years ago!
(Some people is less recognizable after ten years!)
or...

u kept on wondering
'i wonder how would it be if...' and
'maybe it is not too late for me to..'
Hummmmmmmm...

16 comments:

Cik Qemm said...

wow. looking at the title itself i wonder what pocket want to share with us.

owh,artificial love.

what will i response?
i'll cry first, just like the women did.

then i might wonder why they do that, thinking bout it for few days. then i would probably ask my husband whether he truly loves me or not. (in this case i assume the husband loves the wife)

then i will let the story diffuse.

but anyhow, that might not happens because it just my imagination.

berat mata memandang berat lagi bahu memikul.

i wish i won't be in her place. huhu.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

the past is past.

Alhamdulillah dah ada anak.

Tu jodoh yang ditentukan Allah.

Caranya saja tak kena.

kenapalah dibocorkan cerita lama..

Sharinginfoz said...

hmmmmm susah juga kan situasi macam tu....

Amanah Saham, OK Ke???

Jom Ajar Anak2….

~LP Lum~ said...

salam pocket... mmg susah kalo berada dlm situasi yg mcm nie..
tp smuanya kn ke dah d jodohkan n d tetapkan?? andai kata ar, si polan kawen ngan si polan atas dsr "pembomohan", nescaya 1 arie nnti mreka akn berpisah gak.. :)
bkn menidakkan situasi mcm 2, tp itu adalah kenyataan yg perlu kita tima.. kekdg parents kita memilih bukan sebb apa pun, sbbnya mreka dpt tau si pilihan kita 2 akn dpt jga kita ataupun x.. 2 aje.. tp kita sbgai anak2, mulalah xmemahami.. so trus ar parents 2 wat cara "pembomohan" mcm 2.. :)

ps: adakah komen ku menepati entry?? sbbnya pale ku cukup blur skang nie.. andai trlari dr en3, mohon mf.... :)

.millalara. said...

sadiss..

ohh.. kalaulah dlm bdn ni ada recycle bin kan.. pas delete terus empty recycle bin tu.. haaa.. taklah hati terkenang, jiwa terlara, minda terbengong. haihhh~

filantera said...

the q wud be, perkahwinan itu terjadi disebabkan bomohkah, atau sebab jodohkah?

lalalalaa

Super Nia Hana said...

jodoh tgn tuhannn'

jodoh watashi jgk yg man man
ahakssss

fitriah said...

terima dengan redha..kalau tak sayang tak pulak dah sampai 10 tahun bertahan and dah ade anak..

cuma cara tak kena..

Pocket said...

CikQemm
yes berat mata memandang,
berat lagi bahu memikul,
mereka ok jgak pas tu,
tp dpan la kan... belakang pocket tak tahu.
pocket tak nak tahu pun..
memoga diorang buleh jer lalui
kehidupan mereka bersama.

tp memang menjadi persoalan kan?
tak rasa kita buleh stop ourself from
thinking... what would it be?

Azrina
memang yg lepas tu lepas,
tp ada sebab mengapa kita belajar sejarah
masa tingkatan tiga dulu...
untuk mengenali diri sendiri.
untuk tidak mengulangi kesilapan lalu,

sedihnya kalau anak anak nyer pon
dok pikir, i was suppose to be more
handsome if mother married another man
instead of daddy.

but then again that is just a thought
isnt it?

SharingInfoz
apa yg susah nyer tu?

Linda
tak per dik, biar bagaimanapun komen anda, tetap pocket terima :)
just jangan tulis ...
'nenek kiter dulu pun makan pinang'
dah laa heheheheh

Jodoh yek? kalau dah jodoh nak buat camana kan... tp still pocket rase mcm perlu dipersoalkan... alahai.

MilaLara
kan ker besh?
then suma kisah pedih yg lalu,
kita padam jer trus.
n tak yah ingat dah...
terjumpa cikgu yg duk buli kita mase
tingkatan pat pun buat tak tahu jer..
pasal dah tak ingat hahahahah

kan ker besh kalau buleh wat gitu.

Pocket said...

Filantera,
wahahahah!!
anda memang jahat.
then it would go to..
what is jodoh?
'a partner in life destined by god'

then the luv spells is just a method? aduilaaaa...

filantera.. u have the darkside in u:D
and i like that essence in u bro!! hahahahah

Hana,
what if i say,
jodoh wanita itu was suppose to be with ucop, as mentioned for filantera..
'a partner in life destined by god'

tapi someone changed that by bomohkan the wife to hate ucop and married farid instead.

Mak teh was the angel to make things right....
now how about that?

Fitriah,
sayang tu artificial for the first 2 years.
the rest of 8 years was one train who doesnt want to be derailed.
dah kawin, nak wat camne.. gitu gitu.

and now that she know...

bendul said...

pantang tok nenek aku membomoh for love..

ehhh..
pocket, lately bukan aku ader citer pasal nih ker kat ko..?
hm hm hm..
ko pun tau kan..

kenapa la org amik jalan mudah,
kenapa la dibomohkan perasaan itu..

org yg membomoh tu,
tak tau ker dia tu dapat cinta palsu..?

p/s:
teringin nak bomohkan pocket supaya kerja sama ngan bendul kat sini.. hua hua hua..

hisham said...

pakai dukun atau ape2 yg seangkatan gnyer adelah stirik n percintaan xkan kekal....rumah tgge slalu kacau bilau...

Kapten Luffy said...

adeh
kenapa ler dibongkar kisah lalu tu
lepas ni mcm2 leh jadi
haish

UglyPooh said...

pocket....:-) lamanya xdtg sini. I suke this blog very much.

okeh....komen. kita as org muda mmg pk cinta saje tp org tua pk overall sbb dia mkn garam dulu. mybe dia hrp dpt org yg sesuai n baik, tu yg dia bomohkan. however...xmo la jd camni. seb baik pamily takkan main bomoh2 ni.

lieya orange M.I. said...

...ishhh, takpayah la pikir kot...dah da suami baik depan mata, dah bersyukur...restu ibubapa lebih penting...=p

Anonymous said...

Hello everyone! Who knows where to upload the film Avatar?
I even bought the film Avatar for a SMS to http://rsskino.ru/kinofilm/avatar.html , the link was, but download fails, the system will boot quite strange cocoa something.
Men, advise where to normal as quickly download film avatar?