Saturday, July 28, 2012

558. CUTI, BLOCK, NEW GIRL

Pocketeers,
Its been a month!!
oi!!! kalau nak cuti or writer block pun,
sila jangan melebihi sebulan okeh!
sebab by then, orang akan lupa kan kamu.
and bila orang dah lupa, mula lah kalut..
jangan salahkan orang kalau tak datang raya,
salah kan diri sendiri tak bertandang.
(loh kesitu plak pocket nyer conclusion)

CUTI...
yes, pocket cuti dari blogging pasal terasa kalut
sangat ngan idup yang sebenar pocket.
Department baru ni mengganggu rhythm sndiri
sampai pocket tak tahu dah bila nak wat karangan
bila nak post and bila nak komen. kalut masa keja?
tak jgak.. still ada masa nak reply mail yang tak
berkenaan ngan keja berbau 'getting to know each other'
kepada new staff yang chomel kat HR sana nuuu.
Then kenapa tak post something new?
humm Writer Block kot?

WRITER BLOCK...
or is there such a term?
yes if there is such a term, i'd say its infected me and
i'm starting to become like yusop haslam filem...
balik balik jalan citer yg sama ngan konklusi yg sama.
with about the same heroin n the same hero...
My stories tend to be 'about the same' from one another
with 'about the same' conclusions. The worst part is...
'about the same' feeling. Sadness.. Frustrations.. and Blue
(Bukan blue yang lucah tu laaah!! ish kamu niiii)
I'm noticing it.
...andbefore people started to notice it and start to 'MUAL'
with me, best if I lay it on the ground for a while.
Plus I got a new girlfriend and she's taking most of my
time away.

NEW GIRLFRIEND,
U like someone, U'r spending time on her.
U give your commitment, sacrifices and money,
sleepless night and crazy time of departure...
(Nak 'tak sengaja stumble' ngan sidia kat market
pagi... keluar rumah at 4am just to reach the market
by 7, macam biasa dengar kan masa muda dulu?)
and if having a hobby is requiring the same as the above,
I'd say I have a new girl when I am actually having a
new hobby. (Some of u who also know me tru FB
would know what the new hobby is.. taak habih habih.
'DAPAT'nya tak seberapa pun)

By having this new girl (Imagine her as zooey deschanel from 'NewGirl')
my time for U has become lesser. I dont understand how
those guys who able to own 3 girlfriends doing it.
maa bottom line, kalut lah. ahad ni nak dating kat pantai bersih,
posa posa pun dating jgak, yes I know, I am sick.
jom!!

so pocketeers, there you go.
The reasons....
I will try to keep updating,
I will try to be there for you,
but if it is destined that our time
has come. Then with broken
heart, I'll bid u good bye.
It has been a wonderful 7 years
of blogging.luved u much,
U changed me in so many ways,
I will never forget our time together.
I will never forget u.

eeehhh bukan bukan, belum nak stop blogging lagi!!!
I kater kalau lah takdir... jangan risau sayang,
I masih cintakan u lebih dari zooey deschanel tu

5 comments:

Chuu Muqhlis said...

ouch., jgn cakap pasal nk berhenti blogging ngee :P

Akue Achik said...

sama la kita pocket..baru maw kembali ke dunia blogging..huhuhu

Pocket said...

laaa... kenapa ada yang berhighlight sebegitu? ohh hodoh sekali ^^;

ChuuMuqhlis,
tak nak! tak nak!
masih ada lagi story..

Achik,
kamu pun dah ber'cuti' dah ker?
selamat kembali..

~SaL IjOu~ said...

Sal penah stop blogging sampai 3 bulan..tp terharu amat sbb kwn2 blog x penah lupakan Sal..sobs*

n ni terpaksa stop lagi..aih..stage meredah badai kehidupan..~~

panjang umo jumpa lagi ya Pocket~

Salam Ramadhan~ =)

Hanie Dew said...

Pocket oh pocket. Ur new girl mmg,require masayg sgt byk.fan kesabaran yg tgi yg org lain takan pernah faham kenapa nk teruskan.kan.

Tulis entry cintun utl blog mcm tulis kat gf lame. Hahahahaha...