Sunday, July 29, 2012

559. Siakap Senohong, Gelama Ikan Duri

Pocketeers,
semalam pocket sahur kat luar,
 kuar kul 2am,
tiba di destinasi kul 3am,
start mancing dan sessi penyiksaan bermula,
macam mana tak kira penyiksaan?
si Farid sorang jer yang dok naikkan ikan,
kiter ni hapa pun tak sangkut.
Tertekan woo!!
 ada gak sekali dua yang dia 'DOuble-Hit' lagii. pergh!!!


 yes maybe orang buleh kata pocket terlangkah joran
(Syirik kan kalau kita percaya bebenda gini)
maybe orang buleh kata pocket tak pandai.
(haaa yang ni mungkin betul, tp pocket dah wat
apa yang sama ngan Farid wat, still ikan tak nak
sangkut gak)
tapi camana citer pun, in the end REZEKI jugak
yang kita buleh refer. kita kena ingat. yang rezeki
tu tuhan yang tentukan,
bukan skill, bukan lokasi, bukan superstition,
kalau gaji tu, bukan boss kat kilang,
bukan masa atau peluang,
 bukan pasal kamu tidur ngan manager,
 bukan pasal kamu ugut MD ngan gambar lucah dia ....
semuanya tuhan yang tentukan.
Alhamdulillah bila 'DAPAT'.
dan alhamdulillah jugak bila tak 'DAPAT'

 'alaaa post ni pasal pocket tak DAPAT jer kan..
cuba pocket DAPAT tengok... sure juah kater
diri tu pandai lagi skilfull'



 I guess so, n that is why i was not blessed
this morning with catches that i could be
bragging right now.
To teach me, that one day, i may get the
biggest catch in size or qty. And that
i should be bersyukur then. Just like
how i am thankful now.



the only catch.. ohh




 so pocketeers, thankful of the air in your lung lately?

8 comments:

-gedek! said...

pegi tesko lagi banyak dapat ikan....

Iffah Afeefah said...

Ye sume sal rezeki

betul uncle tu

kat kdai byk hehe

anamizu kaito said...

perlu bersyukur setiap apa yg DIA bagi :)




Luv,
cik ana

reenapple said...

hobi memalam eh mancing???

rezeki... bersyukur sahaja. =D

Fatin Mraz said...

Abes sahur per... Hehee

littledolphin said...

rezeki memang dah tertulis,tapi kena usaha jugak lah kan? :)

nik ros said...

suka memancing yea.mcm menarik jea.

Hanie Dew said...

Haa.pocket.dr tak dpt tgkp ikan bole jd entry yg berinspirasi.

Kita bersyukur atas byk bende.oh.udara,oh telupa pulak itu kurniakan yg paling pentg. (*^^*)