Thursday, December 08, 2005

PettyCat

So today I’ve got a wonderful news bout the motor, Kurnia already paid the workshop the money, but I need to go and see the thing before they can start doing the repair.
Heheheh.. heharapnya bleh la menunggang lagi.. cam dah lama tak naik motor .. cam dah lama tak balik kg naik motor..
tadi kna handle customer visit, huh.. cam ganas jer rasenyer .. takut jgak.. kali ni pun kna xplain bout little bit of this and that in Japanese.. huhuuu… cam takut jer .. pasal dah la jpun tu tak mau tau pun apasal ko gagap cakap jpun.. apo yg dia nak tau.. xplain bebetul kasi paham.. tak paham kalu .. bad impression.. hohooo.. takuuuutttt…dan cam biasa la kan ..bleh makan lunch kat restoran yg besh besh.. heheh.. like besh nyeeee… (walaupun tak sedap mano)
Then terpikir, korang tak pernah rase yg makanan yg orang lain makan cam besh jer .. kekadang masuk pantry n jumpa orang tgh makan maggi perasa kari.. cutting sket .. rase cam besh sesangat.. balik bli la maggi .. masak la same cam orang tadi tu masak .. tp tak sodap mana… tte pelik kan ..
Kalau orang tgh makan karipap… bleh mintak sket tuh!! Punyer lah tingin nyer .. tp kalau sndiri bli .. walaupun karipap yg samo … abis kan pun tak.. huhuuu…apasal yek?
Masuk restoran,order ‘nasi goreng ikan masin ngan bali ais satu’ n kawan kita plak order .. ‘nasi daging merah n teh ais satu’ … biler makanan sampai ..mula rase cam nasi daging merah dia lagi sodap .. tte nande nanda?
Orang memang tak bersyukur ker ?


Orang memang jeleskan orang lain punyer ker walaupun sndiri pun bleh bli ker?..
Orang memang tak nak enjoy sndiri nyer tp yg orang lain nyer memang nampak besh ker?
Hummm… tp kan ..manusia memang cam kambing..
pucuk durian muda yg dipagar tu lah yg nak diragut nyer ..
yg dibiarkan begitu saja.. bolayan..
huh!!

2 comments:

yankiut said...

ape tuh pocket..yang peribahasa omputih tuh.."the field always look greener on the other side"..aku pun ade masalah yg same la pocket..mungkin tuh dah fitrah manusia la pocket..no need to argue on that..same as cam org yang kawen..dok tgk kenkawan rumah besar, keta besar, laki plak kaya..tingin gak hehhe..tapi same je nanti..balik-balik on the same big wheel round and round again..the solution maybe bersyukur la kot..alway look at the bright side..hummm

DaPocket said...

kan, bersyukur ngan apo yg ado .. and strive for more hehe..