Thursday, May 03, 2012

551. JijikNyaMukaaa!!


Pocketeers,
muka jijik, adalah satu keadaan yang muka tu jijik..
eh tak!! kalau setakat muka tu jijik, biasa lah..
tak semua dibekalkan ngan perfect appearance,
plus.. kita nakkemana sangat? in the end bila dah tua,
taik lalat makin bercambah, titik titik itam mula tumbuh
ikut bentuk tengkorak kat idung..(Sinus)
parut parut mula terang..
ketumbuhan sana sini,
Dipandang jijik gak kan..
(eh tak.. anak anak muda sekalian,
biarpun yang tua tu tak lawa..
tapi diorang tu patut dihormati tak kira apa okeh)

Muka Jijik disini referring to the expression that people
make when they saw something revolting.
Macam bukak bukak kotak kek n nampak lipas dok
mati terbongkang atas kek birthday. ohh jijik!!

Macam lalu tepi jalan n tengok mayat kucin yg dilanggar lari,
inside out. ulat dok makan buffet tak yah bayor.
ohh jijik!!

macam masuk toilet yang dah bayar 30sen tapi
kat dalam tu penuh ngan dekorasi dekorasi organik.
ohh jijik!!

Pocket tak kisah kalau wajah lawa kamu tu wat muka jijik
kat benda yg memang jijik,standard lah tu, tapi bila pocket
semawa sorang kawan ni makan mee goreng mamak
yang pocket tengah makan..
n dia buat muka jijik sambil tahan napas,
menghayunkan tangan macam wiper keter
di ari ujan kat depan muka dia sambil berkata 'tak per lah'

teramaaaat lah terasanya hati ni,
kenapa? jijik sangat ker mee goreng mamak?
ok the fact that this is the third mee goreng mamak at 11pm
is menjijikkan tapi perlu ker wat muka jijik?

kenapa nak wat muka jijik kat kita yang berkerja
lebih masa kat kilang. Muka jijik kamu macam berkata
'ko ni bodohla, keja kat kilang sampai maghrib, kilang 
tak pernah kisahkan bonos ko pon'. 
Yes yes, memang pocket patut cari keja yang buleh
semayang maghrib berjemaah kat umah.
tapi ni periuk nasik beb, bills, debt and my lunch
is depnding on this. bukan sikit sikit tuu!!

and kenapa buat muka jijik sebagai reply
bila pocket kata pocket dok gilakan taylor swift
sekarang ni? jijik sangat ker?

Some people just cant help it, they pull that expression
everytime they were exposed to any situation that revolts them.
tapi pocketeers, sila jangan wat muka jijik yang
buleh menyakitkan ati orang. sedih tau




'so pocket, what do u do to release your stress?'
'i blog'
'u blog?' (muka jijik)... ohh aku 'PHANG' jgak nanti kang!!

23 comments:

Liselle MonCherie said...

Standard beliau tinggi sgt ka smpai expression begitu skali?Aiyaaa

Dhiya Fariza said...

ok kurang hajar sgt lah kalau buat muka jijik tgk mee goreng mamak je. ish.

ohmy the second blog i've been to today yg minat dkt taylor swift ni ha.

Namee Roslan said...

muka jijik ? haha. tengok tahi buat muka jijik la. kalau benda biasa buat benda jijik..kurang ajar. bagi satu penumbuk. hihi

Fatin Mraz said...

ada ya yg buat camtuh kt pocket? mmg nk kne pangg

zonaku said...

jangan semawa apa dah kat dia lps ni.


itu je cara ajar dia...
taylor swift tu penyanyi ke? :: jgn buat muka jijik, mmg x tahu menahu ni.. tp cam penah dengar nama tu::

Shafiq said...

Kalau saya, dah lama saya perli beliau... Haah, macam high standard je...

Anisa Hang Tuah said...

saya selalu buat muka jijik hewheww

Pocket said...

LiselleMoncherie,
tak tahu lah, tapi standard tinggi pon, jangan la wat muka jijik kat pocket yg pakai slipar sebelah lain sebelah lain... apoo lah :D

Dhiya,
tak la minat,
cuma tengah gila melampau lampau jer :D heheheh

NameeRoslan,
tp ada!!
macam bila dia tengok kita pakai baju yg dibeli dari kedai 'bundle'
(Second hand)
ohh.. aku basuh dulu laahhh!!

FatinMraz,
sila pang jer kak!

zonaku,
yes, dia penyanyi,
sila youtube :D

Shafiq,
geng camni takkanngaku pun dia baru jer buat muka-jijik,


Anisa,
ohh jangan la gitu sis,
terutama sekali masa waiter tu serve siakap tiga rasa kat depan kamu... memang ada yang di'guna-guna'kan nanti pas tu hahahah:)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

lol itu kurang ajar...klu nak buat pun, jgn la depan2.. hmm kadang2 aku suka dikritik di depan, but based on topik yang sesuai la, klu something sensetive, mengamuk gak jadinya..

hehe apa yang pocket nak tambah di konklusi entry adam hawa zuan?

Cik FaRiZaM said...

apa yg jijik nye dgn taylor swift tu???? huhu ok je...

salam singgah n follow sini

dr,
afasz.blogspot.com

Sarah Mohd Saleh said...

bg i xproper ke kalau wat mke jijik dpn makan.rezeki tuhhh.xbsyukur btl kwn u tuh..kalau i dnga lagu,solat atau bace komik ;)

Hanie Dew said...

buat muka jijik kene pada tempatnya takpe. kat bende yang takde hati dan perasaan, takpe. tp kene la beradap depan manusia yg ada perasaan. kene beringat setiap hati berbeza. ada yang berdendam ada yang buat derk, ada yang sentapdotcomdotmy sekali je pastu lupe.

kan dah byk kisah kat tibi tu pasal dendam dendam ni even utk perkara sekecik ulat yg tgh makan buffet takyah bayor tu. heehehehehehehehhe

littledolphin said...

mee goreng mamak is cool! barang siapa yang buat muka jijik depan mee goreng mamak bakal dilenyek-lenyek olah warga dolphin sekalian!

muka jijik sebab kita buat overtime/work too hard? itu menyakitkan hati,okay?they dont understand our situation and yet they are making such revolting faces. we have our own reasons to do what we wanna do,and they have no right to question it.*tak puas hati *

"When I say I'ma do something I do it,
I don't give a damn what you think."- eminem <-always remember this kawan.

taylor swift is cool,linkin park is cool,eminem is cool,every singer is cool.

people can always make those expressions and say that linkin park is merely noise,but i will always be a fan ,as linkin park actually save my life and give me hope.

go on and love taylor swift!

release stress?

i listen to lp,fort minor and eminem,.it works. :)

and play sudoku too.the satisfaction when you manage to habiskan even one sudoku is awesome!

p/s so sad kawan.i dont get to be your top five commentors. :( mlm tadi tak online.

Chuu Muqhlis said...

sometimes mmg ade jenis2 manusia macam ni, muke jijik x bertempat. ni semua stok2 yg bajet nk semua standard je kan., setakat kedai mamak mane dy layan. boleh jalan la dgn life korang. duh -___-ll

CekbOlat-bOlat said...

satu lagii ! ayat "euwwww"

=..=

Hermin said...

biasa la tu pocket..orang nie ada macam-macam jenis....lagi di layan kita yang serabut kannn...

dhiera said...

naseb org tu bukan buat dkat depan saya. kalau tak, dah bagi penampar dah. mee goreng mamak sedap kot. dia ape tahu~ gile!

Muhammad Damian Alias said...

Buat muka jijik dalam keadaan, masa dan tempat yang betul.

Aemy Shamy said...

yea i know that face & i really hate when people do that. when i say,
"hey i love this song!"
and someone says "ewww this song?" with muka jijik...ughh...i'd be like, yeah any problem?
grrrrr.....

Akue Achik said...

berlagak je tuh...phiuhhhh

lisa said...

high standard betul. itu cuma mee goreng mamak je kot. sesuai keadaan lah kot ye pun nak buat muka. aduhh :0

Adylia Qarissa said...

kemana menghilang?

Bitt (double IS) said...

uishhh mee goreng mamak sedap per...cuma suh dia masak tengok muka dia yg penuh minyak tu plak...konpem jijik gak muka dia...akekekekke wut a pretty bullshit...ehhh teremo plak..hehehe