Tuesday, August 04, 2009

197. Ah Ngau...

...seperti angau.
Angau adalah bila...
...anda mula nampak semua orang muka macam dia,
entah kenapa kakak kat KFC pun muka macam dia,
pembaca berita pun mula nampak cam dia,
n then start tengok orang ngan mata yg selalu anda
duk tengok dia.
full of passion and love, wit a smile of a lover..
'cik nak makan sini ker nak bawak balik?'
'err, aaa sy.. awak tak nak makan sini? eh!!'
'...'
Ooiii!! kakak kfc tu tak bersalah ooiii!!
sikit lagi macam filem anak mami jgak.

Angau adalah bila...
...semua cerita yg ditimbulkan mengingatkan anda
tentang dia, semuanya ada kena mengena,
bukan salah aku.. salah dia,
kerana berkenaan ngan semua perkara.
'wei pocket, tadi aku makan ikan pari, punya la...' tak dan nak abihkan ayat...
'hoo, teringat plak ari tu dia makan pari,
terlekat tulang... pari ada tulang kaa?'
Sambil senyum senyum like reminiscing her silly face choking the tulang.
Angau tuu angau tuuu!!!!

'so kita discuss lg lepas semayang jumaat yer'
'dia kan, tak gi semayang jumaat minggu lepas...
dia kata dia kena gi bank. apa la kabar dia skrg..'
With a wondering face just like lunaluvgood from HP
'oi oi...'

Angau adalah bila...
...dok tingat kan dia sampai suma orang
nak dipanggil ngan nama dia, sampai
nama dia tak lekang dari bibir,
zikir nama tuhan pun bagus,
dan bila terkejut tergempaq..
'oi!pocket!! data tu bila nak bagi'
'yaa bella, saya bagi la saya bagi laa!!'
('La' as if 'sekarang')
'bella? sapa bella?'
'belastrix Lestrange.. heheh'
'Oooiihhh...'



Bella ni juga blakon dlm fait klab dan
wili wonka ngan kilang coklat tu.



Angau adalah bila...
...hati tak keruan, makan tak kenyang, mandi tak basah.
mandi P ramlee yg setakat palit kat mata sikit tu
memang tak basah,
makan tak kenyang?
'eh.. ko amik ker telur goreng aku td..
aku tgh nak makan pun ko buleh amik,
ko gi jer la amik kat kaunter sana nuu,
takkan tu pun ko nak cutting beb!!'
'Ko yg makan tadi lah!!'
'eh yer ker!!?'
Adalah satu conversation yg pocket betul2 nyer pernah alami...
yg mana satu pocket? yg lupa makan tlur ker yg dituduh curik telur?
tak nak kabo.

Its inevitable, anyway... Sapa sapa angau lately?
I guess i am... (_ _;

10 comments:

bendul said...

angau..?

uihhh.. history la angau nih..
buleh masuk buku sejarah diri sendiri.. lama dah tak angau..

teringin nak angau lagi, tapi dah tak berdaya.. tader nafsu dah nak angau..

tte, menopaus..? hahahaha..

(actually, takut dah nak angau2 nih.. malas carik masaelah..)

azil.eid said...

hohoho..!

hangau hek..

heligible laghi khe nhak hangau-hangau neh..?

errmm.. therasa sengau..

=D

cHeRyNa PiReS said...

Hahaha...terasa plak part tak gi semayang jumaat tuh:p

Angau for me is:

1. Demam bile die balik kampung selama 5 ari...

2. Dok terpandang2 kat Wira Perasan Lancer though tengah naik the real Mitsubishi Lancer.

3. Dok ade projektor dlm pale yg dok imagine idung mancung, gigi putih, mata comel, and bumper kecik! :P

4. Dok buat posting pasal lirik lagu walhal selame nieh tak reti pon nak buat posting lirik lagu...

5. Dok terpandang2 henpon dgn perasaan yg sangat2 hampa....sob...sob...sob...

tehais said...

pocket angau la nie..cecece :P

Super HaNa said...

angau..
pejam mata nampak kamu..
dlm tidonampak kamu
owhh..indah oo perasaan angau
tp dh lama takde perasaa tuh
ahahahah

KoudaGaijinsan said...

errr...no comment on the angau.
Tapi nak komen on the pic kat atas sekali tuh...mafia wars ek??
cuma tak nampak cam mafia atau cam Johny Depp dalam public enemy...tapi lebih kepada Once Upon A Time in "ShangHai/Macau" ada lah...hahahah...jgn mare pocket :)

kojah said...

dah lama tak angau2 nih...hahahaha

banji said...

sebut angau teringat lak cite pendekar bujang lapuk, aziz cakap bongo, pendekar mustar tu sebut bangau haha

teringat masa zaman banji angau, siap boleh bergayut dua tiga jam rilek je, kat luar lak tu tengah2 malam. tak ke jadi santapan nyamuk masa tu.

esok baru sedar banyak nyamuk gigit :)

ZARA 札拉 said...

angau?

tidak, zara tidak angau~

eh kanda, kalau mahu hadiah ketika konvo, angaukah itu?

hahaha~

~ mizzAmy ~ said...

tengah angau ke pocket??? angau bertempat tak per jugak, jangan angau tak bertempat yer. :P

amy tidak mengalami simptom2 angau lah. dah berabad lamanya tak angau2 bagai.