Sunday, September 23, 2007

Charlie


Pocket...
kat umah kita ni ado makhluk charlie ni la pocket....
we have to do something bout it....
Charlie?

yeah... yg macam dalam gambo sebelah nii...
yg ni aku tangkap maso dia tgh duk melata atas lantai... blur sket pasal camera aku tak der MAKRO tp u get the idea la how does it look like.
huk alooo...makhluk ni ado yek kat umah kito...apo namo nyer skali lagi? Charlie? as if Charlie's angel nyer Charlie ker?
peh glamour nyer namo....

Ntah ...aku pun pakai bantai jer ... tp orang panggil
Cali...
so instead of 'Cali'...better Charlie kan...
also known as 'Wahid' dalam bahasa malaysia...









oooo... gambo apo ni?
camana ko tangkap nii?

heheh...aku pakai Mitutoyo Visual Scope kat kilang
peh... maju....
alang alang pakai visual scope kan...
charlie's Fang... naaaa...gitu la gigi makhluk yg duk rajin
gigit aku ....











oooo.. takuuuutttt....
apo jadi kalau dia gigit ko ?
Actually aku sndiri pun tak pernah sedar dia gigit aku, tp katanya cukup la makhluk ni melata atas kulit ko. Kulit ko akan jadi gatal, then ko garu, then kulit ko akan blister cam dalam gambo nii...
then ko garu lagi pasal at this point...it is soooo Oishi (sedap) utk garu, bila blistered skin broke off... then the hell is brought upon u. kulit tu akan jadi makin pecah ...air bisa tu plak cam pemangkin utk nak jadi lagi gatal... kulit di bawah blister tu jadi cam buruk... basah with more n more air bisa ...huhuuuuuuu




Abih tak der ubat ker?
Aku taruk benda ni jer... tak la tau plak appropriate ubat for it or not but it works for me.
Kering right away. But would leave a scar though... so if its on the face. Better treat it fast... or u'll look like u've touched your EX5 exzos with your face. hahahaha
Pocket... have u ever heard bout this bug?
if u have... pls tell me how to prevent them from coming to me house.
tak larat nak bli creobic dah....

10 comments:

Danisha said...

POcket,
Kita slalu dengar pasal Chalie ni tapi tak penah tahu rupa acaner.Thank yo you sebab amik gambar dia yek....

Kakak kita pernah kena gigit tapi parut nya sampai skrg. Kat pipi lak tu. Berbekas hitam...

yankiut said...

aaaa...tak pernah tau benda nih wujud..tak tau plak nama dier..(sungguh kurang pengetahuan dlm bidang serangga)...

Pocket said...

kite dengar pasal kakak die kena gigit jgak... katanya ado kesan parut kan ...
alahaaiii....

yan... aku nak bela scorpion as a pet ...ko agak agak appropriate tak?

Puteri Ezza said...

Pocket, kena gigit ngan Charlie ek? Saya tak pernah lak jumpa menatang tu kat sini. Baik Pocket gi dapatkan ubat kat klinik. Kang berbekas lak macam pipi akak Danisha tu. Cian awak...

Pocket, Bang Ji dah bagi address. Pocket belum lagi. Nanti bagi ye...

yan kiut said...

huuu nak bela scorpion??ok gak tuh tp jgn biar dia pi jln merata-rata kang ade yg kena geget..bleh jgak dia tlg mkn charlie kat umah hang tuh..

Banji said...

uish, tingkat 18 pun boleh naik ye? banyak ke?

filantera said...

still duk research pasal benda ni
nnti i update it

katanya dah siap jadi cam epidemik dah

Anonymous said...

wahhh bagus info ko kasi nie.. ubat tue ko ambik kat mana? berepe hari hilang sakit tue??? www.fiq-life.blogspot.com .... satu lagi aku nak tanye.. parut dia akan hilang tak?

~aku boy~ said...

time kaseh la pocket!!!
charlie nih skrg ako isytihar sbg musuh utama ako...
ako tengah suffer skrg nih..merana sgt2..smlm bru kene!!
ko nk tau ako kene kt mne???
utk pengetahuan semua, jage2 la...
de sgt pedih dan memburukkn!!
ako kne kt scrotum!! testical!!
haAraAMm btul..
skrg ako rase sgttttttttt pedihhhhhhhh!!!!!!!!!!!

~aku boy~ said...

actually bkn ako!!
mmber ako!! ako post comment nih ikot blog de..
HAhAHa..
sian ko boy!!